Goalball Dünya Şampiyonası’nda millilerin rakipleri belli oldu
Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonu (IBSA) tarafından düzenlenen 2026 IBSA Goalball Dünya Şampiyonası’nda mücadele edecek takımların grupları ve rakipleri belli oldu.
- Diğer Sporlar Haberleri
- Yayın Tarihi: 15.03.2026 15:45
Kadınlar ve erkekler kategorilerinde toplam 32 ülkenin yer alacağı organizasyon, 6-16 Haziran 2026 tarihleri arasında Çin'in Hangzhou kentinde gerçekleştirilecek.
IBSA tarafından ilk kez Asya kıtasında düzenlenecek olan 2026 IBSA Goalball Dünya Şampiyonası'na katılan son Avrupa şampiyonu kadın ve erkek Goalball milli takımlarının grupları ve rakipleri kura çekimiyle belli oldu. Kadın Goalball Milli Takımı, C Grubu'nda ev sahibi Çin, Büyük Britanya ve Meksika'yla, Erkek Goalball Milli Takımı ise X Grubu'nda Ukrayna, Kanada ve Venezuela ile eşleşti.
Kura çekiminin ardından değerlendirmelerde bulunan Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:
"Türkiye olarak gurur duyduğumuz iki milli takıma sahibiz. Uluslararası arenada söz sahibi olmaya devam etmek istiyoruz. Geçtiğimiz yıl Finlandiya'da düzenlenen Goalball Avrupa Şampiyonası'nda kadın ve erkek milli takımlarımız şampiyon olarak İstiklal Marşı'mızı tüm dünyaya dinletti. Şimdi önümüzde Dünya Şampiyonası var. İnanıyorum ki orada da göğsümüzü kabartacak bir performans sergileyeceğiz."
2026 IBSA Goalball Dünya Şampiyonası grupları ise şu şekilde:
Kadınlar
A Grubu: Japonya, Kanada, Ukrayna, Polonya
B Grubu: İsrail, ABD, Güney Kore, Arjantin
C Grubu: Türkiye, Çin, Büyük Britanya, Meksika
D Grubu: Brezilya, Finlandiya, Yunanistan, Şili
Erkekler
W Grubu: Brezilya, Çin, Cezayir, Mısır
X Grubu: Ukrayna, Türkiye, Kanada, Venezuela
Y Grubu: Japonya, İran, Finlandiya, Arjantin
Z Grubu: ABD, Almanya, İsrail, Tayland
DİĞER HABERLER
-
61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (TUR 2026) altıncı etabını birinci tamamlayan İtalyan bisikletçi Christian Bagatin, "Bu tip bir etapta ilk profesyonel galibiyetim. Şu an bir rüyanın içindeyim" dedi. -
Zayıflamak istiyorsan bunları yapma! -
Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 152.8 kilometrelik Aydın-Marmaris etabını Team Flanderrs-Baloise takımından Tom Crabbe 3.35.33 ile kazandı. Böylece Crabbe üst üste ikinci zaferini elde etmiş oldu. -
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Avrupa Şampiyonası'nda 11 madalya kazanan milli güreşçileri kabul etti.