Mete Gazoz, Yanartaş'ta "Türkiye Yüzyılı"nın ateşini yaktı
Son dakika spor haberleri: Olimpiyat ve dünya şampiyonu milli okçu Mete Gazoz, Yanartaş'ta "Türkiye Yüzyılı"nın ateşini yaktı.
- Diğer Sporlar Haberleri
- Yayın Tarihi: 29.10.2023 11:33
Antalya'nın Kemer ilçesinde uzun süredir kayaların arasından sönmeden alevlerin çıktığı Yanartaş'ta, Antalya Valiliğince Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında "Türkiye Yüzyılı'nın ateşi Yanartaş'tan yanacak" programı düzenlendi.
Etkinliğe Antalya Valisi Hulusi Şahin, olimpiyat ve dünya şampiyonu milli okçu Mete Gazoz, Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin ve 300 genç katıldı.
Gazoz, burada Yanartaş'ın ateşiyle yaktığı okunu belirlenen bir alana attı.
Okun atılmasının ardından bölgede bulunanlar İstiklal Marşı okundu.
Antalya Valisi Hulusi Şahin, antik çağlarda Olimpos'tan, Yanartaş'tan olimpiyat ateşinin yandığının bilindiğini söyledi.
Buradan hareketle cumhuriyetin 100. yılının ilk dakikalarında olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz ile Türkiye Yüzyılı'na ateş yaktıklarını ifade eden Şahin, "İnşallah cumhuriyetin ikinci yüzyılı büyük başarılarla dolu olacak. Dünyaya Türk yüzyılını öğreteceğiz. Spor, gençlik yüzyılı olacak. Dünyaya barışı da getirecek bir yüzyıl olacak. Yanartaş'tan tüm dünyaya 'Türkiye Yüzyılı' başladı diyoruz. " dedi.
Mete Gazoz da cumhuriyetin 100. yıl dönümünün ilk dakikalarında böyle bir etkinliğe katıldığı için çok mutlu olduğunu belirtti.
Öte yandan etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Bölge Bando Komutanlığı tarafından 100. Yıl Özel Konseri düzenlendi.
Konseri, çok sayıda Antalyalı izledi.
DİĞER HABERLER
-
Jannik Sinner, final mücadelesinde Alexander Zverev'i 3-1 mağlup ederek Wimbledon tek erkeklerde şampiyon oldu. -
Milli okçumuz Mete Gazoz, Hyundai Okçuluk Dünya Kupası klasik yay erkekler finalinde İtalya'dan Mauro Nespoli'yi mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. İşte ayrıntılar... | Son dakika spor haberleri -
15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitler anısına Gençlik ve Spor Bakanlığı, İletişim Başkanlığı, İstanbul Valiliği ve Türkiye Bisiklet Federasyonu ile 15 Temmuz Derneği işbirliğinde bisiklet turu düzenlendi. İşte ayrıntılar... | Son dakika spor haberleri -
Aynı kiloda kalıp fit görünmek mümkün mü?