Altın kemer Ali Gürbüz'ün oldu!
Antalya'da düzenlenen 671. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nin final maçında Osman Kan'ı yenen Ali Gürbüz üst üste ikinci kez altın kemerin sahibi oldu.
- Diğer Sporlar Haberleri
- Yayın Tarihi: 10.09.2023 - 18:53
Antalya'nın Elmalı ilçesinde düzenlenen ve "Türk'ün ilk er meydanı" olarak nitelendirilen organizasyona yaklaşık 1200 pehlivan katıldı. Üç gün süren güreşlerde, çeyrek final maçlarını kazanan başpehlivanlar Ali Gürbüz ile Mustafa Batu, Osman Kan ile Kürşat Şevki Korkmaz kurayla yarı finalde eşleşti.
Recep Gürbüz Stadı'nda, puanlama sisteminin uygulanmadığı ve sağanak altında gerçekleştirilen başpehlivanlık yarı final maçında Batu'yu yenen Gürbüz ile Korkmaz'ı mağlup eden Kan finale yükseldi.
Geçen yılın şampiyonu Ali Gürbüz, puanlamanın uygulanmadığı finalde Osman Kan'a üstünlük sağlayıp, 671. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri başpehlivanlığını kazandı.
DİĞER HABERLER
-
6. İslami Dayanışma Oyunları'nda halterde kadınlar 48 kiloda yarışan Gamze Altun, koparmanın ardından silkme ve toplamda da zirvede yer alarak 3 altın madalyanın sahibi oldu. -
Dünya Havalı ve Ateşli Silahlar Şampiyonası'na katılan milli atıcılar Damla Köse ile Mert Nalbant, karışık takım 10 metre havalı tüfek kategorisinde bronz madalya kazandı. İşte ayrıntılar... | Son dakika spor haberleri -
Mısır'da gerçekleşen VIRTUS Dünya Masa Tenisi Şampiyonası'nda boy gösteren Kadın Para Masa Tenisi Milli Takım'ımız, altın madalya kazandı. -
Milli sporcu Muhammed Furkan Özbek, 6. İslami Dayanışma Oyunları'nda koparmada altın, silkmede gümüş madalya olmak üzere toplamda zirvede yer aldı ve 2 altın, 1 gümüş madalya kazandı.