Ultra maraton koşucusu Fernanda Maciel'den dünya rekoru!
Brezilyalı ultra maraton koşucusu Fernanda Maciel, Güney Kutbu'na 1200 kilometre uzaklıktaki Vinson Dağı'nda yaptığı tırmanışla dünya rekoru kırdı.
- Diğer Sporlar Haberleri
- Yayın Tarihi: 26.01.2023 - 12:14
Brezilyalı ultra maraton koşucusu Fernanda Maciel, Güney Kutbu'na 1200 kilometre uzaklıktaki Vinson Dağı'nda yaptığı tırmanışla dünya rekoru kırdı.
42 yaşındaki Red Bull sporcusu Maciel, 4892 metre yüksekliği ile "Yedi Zirveler" kategorisinde yer alan ve Antarktika'nın en yüksek dağı olan Vinson Dağı'na 6 saat 40 dakika gibi rekor bir sürede tırmandı.
Toplamda gidiş-dönüş 9 saat 41 dakika süren rekor sonrası konuşan Maciel, "Zirvede -45 derecede çılgınca soğuk vardı. Zirveye koşarken bir dakika bile durmayacağımı biliyordum. Oldukça çılgın ve zor bir koşu deneyimi oldu" dedi.
Brezilyalı, daha önce Arjantin'in Aconcagua Dağı (6.962m, 2016) ve Tanzanya'nın Kilimanjaro Dağı'nda (5.895m, 2017) yukarı ve aşağı koşma dalında dünya rekorları kırmıştı.
DİĞER HABERLER
-
Dünya şampiyonu ve rekortmen milli halterci Muhammed Furkan Özbek, Gazi Üniversitesi’nde öğrencilerle buluşarak şampiyonluk yolculuğunu, kırdığı dünya rekorunu ve 2028 Los Angeles Olimpiyatları hedefini anlattı. İşte detaylar... -
Avrupa 17 Yaş Altı Boks Şampiyonası’na hazırlanan Ünyeli milli boksörler İbrahim Veyisoğlu ve Özgür Kılıç, yoğun antrenman programıyla altın madalya hedefliyor. İşte detaylar... -
Kayserili genç sporcu Utku Mete Yağcı, Yunanistan’da yapılan Büyükler Muaythai Avrupa Şampiyonası’nda, altın madalya kazanarak şampiyon oldu. İşte detaylar... -
Deaflympics (İşitme Engelliler Olimpiyatları) 2025'te Erkek Futbol Milli Takımı'mız şampiyon oldu. İşte detaylar...