TRANSFER HABERİ: Paola Egonu VakıfBank'ta!
VakıfBank, Paola Egonu'yu kadrosuna kattığını duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, Paola Egonu ile birlikte transfer çalışmalarının sona erdiği de ifade edildi.
- Diğer Sporlar Haberleri
- Yayın Tarihi: 17.06.2022 - 16:37
- Güncelleme Tarihi: 17.06.2022 - 16:38
VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, İtalyan yıldız oyuncu Paola Egonu'yu kadrosuna kattı.
Kulüpten yapılan açıklamaya göre, geride kalan sezon katıldığı tüm kulvarlarda şampiyonluğa ulaşan sarı-siyahlı takım, yeni sezon öncesi kadrosunu bir dünya yıldızı ile güçlendirerek transfer çalışmalarını tamamladı.
VakıfBank, son olarak İtalya'nın Imoco Conegliano takımında forma giyen 23 yaşındaki pasör çaprazı Egonu ile sözleşme imzaladı.
İtalya'nın Cittadella şehrinde 18 Aralık 1998'de dünyaya gelen Nijerya asıllı voleybolcu, 2013-2017 arasında Club Italia formasını terlettikten sonra Igor Novara'ya transfer oldu. Burada birer CEV Şampiyonlar Ligi ve İtalya Süper Kupası, 2 İtalya Kupası şampiyonluğu yaşayan Egonu, 2019'da Imoco Conegliano'nun yolunu tuttu.
Imoco ile de kupalarla dolu bir kariyer yaşayan Egonu, 3 İtalya Süper Kupası, 3 İtalya Kupası, 2 İtalya Ligi, 1 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası ve 1 CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandı.
İtalya A Milli Takımı formasını da giyen yıldız oyuncu, 2017 FIVB Dünya Grand Prix'de ve 2018 Dünya Şampiyonası'nda gümüş, 2019 Avrupa Şampiyonası'nda bronz, 2021 Avrupa Şampiyonası'nda ise altın madalya kazanan takımların en önemli isimlerinden oldu. Egonu ayrıca 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda İtalyan Olimpiyat Takımı'nın bayrağını taşıyan sporculardan da biriydi.
Kariyerinde birçok bireysel ödülü de bulunan Egonu, 2015'te 18 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda en değerli oyuncu ve en iyi pasör çaprazı seçildi.
2018'de Montrö Volley Masters'ta ve İtalya Kupası'nda MVP ödülünün sahibi olan yıldız oyuncu, Dünya Şampiyonası'nın da en iyi pasörü ilan edildi.
2019'u İtalya Süper Kupası ve CEV Şampiyonlar Ligi'nin en değerli oyuncusu olarak kapatan Egonu, 2021'de İtalya Kupası, İtalya Ligi, CEV Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Şampiyonası'nda yine aynı ödülün sahibi oldu.
2021'deki bu performansı yıldız pasör çaprazına CEV'den "Yılın Oyuncusu" ödülünü de getirdi. 23 yaşındaki oyuncu, geride kalan sezon ise İtalya Kupası'nda ve İtalya Ligi'nde en değerli oyuncu seçildi.
DİĞER HABERLER
-
A Milli Kadın Voleybol Takım'ımız, Voleybol Kadınlar Dünya Şampiyonası'ndaki ilk maçına çıkıyor. Tayland'da düzenlenen organizasyonda İspanya ile kozlarını paylaşacak olan ay-yıldızlılar, şampiyonaya zaferle başlamak için parkeye çıkacak. Şifresiz kanalda yayınlanacak olan maçın yayın bilgileri sporseverler tarafından merak ediliyor. Peki Türkiye - İspanya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Detaylar haberimizde... -
Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası’nda milli yüzücü Nusrat Allahverdi, erkekler 50 metre kurbağalamada altın madalyanın sahibi oldu. -
A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tayland'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nın ikinci maçında yarın Bulgaristan'la mücadele edecek. -
Filenin Sultanları, 2025 FIVB Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası'ndaki ilk maçında İspanya'yı 3-0 yenerek turnuvaya galibiyetle başladı.