Şampiyon Sofia Kenin
Avustralya Açık'ta tek kadınlar şampiyonu, İspanyol tenisçi Garbine Muguruza'yı 4-6, 6-2 ve 6-2'lik setler sonucunda yenen Amerikalı Sofia Kenin oldu.
- Diğer Sporlar Haberleri
- Yayın Tarihi: 01.02.2020 - 13:58
- Güncelleme Tarihi: 01.02.2020 - 14:15
Melbourne kentinde düzenlenen sezonun ilk grand slam turnuvasının kadınlar finalinde, 2016 Fransa Açık ve 2017 Wimbledon şampiyonu Muguruza ile kariyerinin ilk grand slam finaline çıkan Kenin karşılaştı.
Dokuz dakika süren ilk setin 3. oyunu belirleyici oldu. Servis kırarak 2-1 öne geçen Muguruza, puan kazandıran vuruşlarda 15-9 üstünlük sağlamasına rağmen yalnızca 2 fazla basit hata yaptığı seti 6-4 aldı.
2. sette korta bambaşka bir Kenin çıktı. İlk servislerinden yüzde 74, ikinci servislerinden ise yüzde 100 oranında puan alan ve sadece 4 basit hata yapan ABD'li raket, seti 6-2 alarak skoru 1-1'e getirdi.
Puanları bitirmekte zorlanan Muguruza, final setinin 5. oyununda 3 servis kırma fırsatı yakaladı ancak Kenin, peş peşe 5 puan alarak servisine tutundu. Sonraki oyunda Muguruza'nın çift hatasıyla servis kıran Kenin, 4-2 öne geçti.
Eski dünya 1 numarası İspanyol rakibinin konsantrasyonunun da düşmesiyle kontrolü iyice ele alan Kenin, seti 6-2, 2 saat 3 dakika süren karşılaşmayı da 2-1 kazandı.
21 yaşındaki Kenin, grand slam turnuvalarındaki ilk, kariyerindeki 4. tekler şampiyonluğunu elde etti.
Bu başarısıyla dünya sıralamasında 7. sıraya yükselecek Kenin, 4,12 milyon Avustralya doları (yaklaşık 16,5 milyon lira) para ödülünün de sahibi oldu.
DİĞER HABERLER
-
Tayland'da düzenlenen 2025 FIVB Dünya Şampiyonası'nda Japonya'yı 3-1 yenerek organizasyon tarihinde ilk kez finale yükselen A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başantrenörü Daniele Santarelli, "Takımıma çok güveniyorum. Onlarda bu Dünya Şampiyonası'nda finale oynayabileceğimizi gördüm. Gerçekten buna çok inandım." ifadelerini kullandı. -
3 - 7 Eylül tarihlerinde Sırbistan'ın Belgrad şehrinde düzenlenen 2025 Engel Atlama Balkan Şampiyonasında ekip şefi Ata Zorlu önderliğinde Azra Öztürk, Duru Ayan, Hatice Büşra İpşirli ve Sedef Etik'ten oluşan Kadınlar Takımı Balkan Şampiyonu oldu. -
2025 FIVB Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası yarı finalinde A Milli Kadın Voleybol Takımı'mız, Japonya'yı 3-1 mağlup ederek finale yükseldi. İşte maçın detayları... -
FIVB Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası yarı final maçında Filenin Sultanları, Japonya ile karşı karşıya geliyor. Çeyrek finalde ABD'yi 3-1 mağlup ederek adını yarı finale yazdıran A Milli Kadın Voleybol Takım'ımız, güçlü rakibini de geçerek finale yükselmeyi hedefliyor. Japonya - Türkiye maçını haberimizden canlı olarak izleyebilirsiniz...