Önce rekor sonra selam
Dünya dalış rekortmeni Şahika Ercümen, Gilindire Mağarası'ndaki denemesinde, paletsiz kategoride tek nefeste 100 metreye dalarak kadınlar dünya rekorunu kırdı.
- Diğer Sporlar Haberleri
- Yayın Tarihi: 29.10.2019 - 07:40
Dünya dalış rekortmeni Şahika Ercümen, Gilindire Mağarası'ndaki denemesinde, paletsiz kategoride tek nefeste 100 metreye dalarak kadınlar dünya rekorunu kırdı. Sevincini suda ekip arkadaşlarıyla paylaşan Şahika, "Bu rekor Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümünde kahraman Mehmetçik'e armağan olsun" pankartı açıp, asker selamı verdi. Önceki dünya rekoru 90 metreyle Japon sporcu Ai Futaki'ye aitti.
ERDOĞAN'DAN TEBRİK
Şahika Ercümen, kendisini ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın tebrik için aradığını söyledi. 34 yaşındaki sporcu, Erdoğan'ın rekorun hikayesini dinlemek için makamına çağırdığını da aktardı.
DİĞER HABERLER
-
Antalyaspor'un milli sporcusu Selen Camcı, Sırbistan'da düzenlenen Ritmik Cimnastik Balkan Şampiyonası'nda bireysel kategoride gümüş madalya kazandı. -
Dünya Superbike şampiyonasında 3. kez şampiyon olan milli motosikletçimiz Toprak Razgatlıoğlu, düzenlenen etkinlikte açıklamalarda bulundu. Toprak Razgatlıoğlu'na Türk motor sporlarının simge ismi Kenan Sofuoğlu'da eşlik etti. İşte o sözler... -
Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2025 Dünya Superbike'ta şampiyonluğa ulaştı. -
Ziraat Bankkart, 2025 AXA Sigorta Erkekler Şampiyonlar Kupası'nda Fenerbahçe Medicana’yı 3-1 mağlup ederek kupayı beşinci kez müzesine götürdü. Mustafa Kavaz yönetimindeki başkent ekibi, turnuvayı en fazla kazanan kulüp unvanını da tek başına ele geçirdi.