Ramil Guliyev Avrupa şampiyonu
Avrupa Atletizm Şampiyonası 200 metre erkekler finalinde milli atlet Ramil Guliyev, 19.76'lık derecesiyle Avrupa şampiyonu oldu.
- Diğer Sporlar Haberleri
- Yayın Tarihi: 10.04.2019 - 12:08
Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nın üçüncü gün akşam seansında erkekler 200 metre finali koşuldu.
Milli atlet Ramil Guliyev, 19,76'lık derecesiyle şampiyona ve Türkiye rekoru kırarak altın madalya elde etti. 2017 Londra Dünya Şampiyonası'nda da altın madalya kazanan Guliyev, kariyerinin ilk Avrupa şampiyonluğuna rekor kırarak ulaştı.
Büyük Britanyalı Nethaneel Mitchell-Blake 20,04'lük süresiyle gümüş, aynı dereceyle İsviçreli Alex Wilson da bronz madalya elde etti.
Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 200 metrede altın madalya kazanan milli sporcu Ramil Guliyev, istediği rekoru kıramadığını ama çok mutlu olduğunu söyledi.
Şampiyona rekoruyla altın madalyanın sahibi olan milli atlet, yarışın ardından Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya ile yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.
GULİYEV: İNŞALLAH AVRUPA REKORUNU DA KIRACAĞIM
Organizasyonda istediği rekoru kıramadığını belirten Ramil Guliyev, "Çok mutluyum. Şampiyona rekoru oldu. Avrupa rekoru kırmak istiyordum. İnşallah o da olur. Birkaç yarışımız daha var. Dünyada bir sporcu yok ki olimpiyatlardan madalya almak istemesin. Biz de çok istiyoruz ve çalışıyoruz. İnşallah da 2020 Tokyo Olimpiyatları'ndan güzel güzel sarı madalyalarla ülkemize döneceğiz." ifadelerini kullandı.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarışın ardından kendisini arayarak tebrik ettiğini aktaran milli atlet, "Bizden 4x100 metre bayrak yarışından da madalya bekliyor. İnşallah bunu da yaparız. Bize dikkati çektiği için Cumhurbaşkanı'na teşekkür etmek istiyorum." diye konuştu.
YERLİKAYA: ÜLKEMİZE ARMAĞAN OLSUN
Hamza Yerlikaya ise elde ettiği başarıdan dolayı Ramil Guliyev'i tebrik ederek, "Ramil, bizi tarihi bir geceye şahit etti. Yarıştan sonra sahadan çıkar çıkmaz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında telefonla bağlandı. Ramil'e güzel dileklerini iletti. Ülkemize böyle güzel bir anı yaşattığı için Ramil'e teşekkür ediyoruz. Emek veren Gençlik ve Spor Bakanımıza, Genel Müdürümüze ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar'a çok teşekkür ediyorum. Ülkemize armağan olsun." şeklinde görüş belirtti.
DİĞER HABERLER
-
Voleybol U21 Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda genç millilerimiz, Japonya ile karşılaşacak. İki takım da sahadan galibiyetle ayrılarak kupayı kaldırma hedefine bir adım daha yaklamak istiyor. Maçın yayın saati, kanalı ve muhtemel 11'leri futbolseverler tarafından merak ediliyor ve arama motorlarında araştırılıyor. Peki; Türkiye U21 - Japonya U21 maçı ne zaman? Saat kaçta ve hangi kanalda canlı yayınlanacak? -
Tayland'da düzenlenecek 2025 Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye Milli Takımı kadrosunda yer alacak oyuncular duyuruldu. -
MMA'de yeni orta siklet şampiyonu cumartesi gecesi sabaha karşı oynanan maçta Dricus Du Plessis'i yenen Khamzat Chimaev oldu. -
2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanan Öznür Cüre Girdi 2028 Los Angeles'ta aynı başarıyı tekrarlamayı hedefliyor.