ABD Açık'ta ilk şampiyonluk
Tek erkekler finalinde dünya 1 numarası Sırp Djokovic'i 3-1 yenen İsviçreli Wawrinka, ABD Açık'taki ilk şampiyonluğunu elde etti
- Diğer Sporlar Haberleri
- Yayın Tarihi: 10.04.2019 12:08
ABD'nin New York kentindeki Arthur Ashe kortunda oynanan tek erkekler finalinde, turnuvanın son şampiyonu dünya 1 numarası Djokovic ile 3 numaralı seribaşı Wawrinka karşılaştı.
Üç saat 54 dakika süren maçı 6-7, 6-4, 7-5 ve 6-3'lük setlerle 3-1 kazanan 31 yaşındaki Wawrinka, ABD Açık'taki ilk, 2014 Avustralya Açık ve 2015 Fransa Açık'ın ardından kariyerinin üçüncü grand slam zaferine imza attı.
Wawrinka ayrıca, 35 yaşındaki Avustralyalı Ken Rosewall'ın şampiyonluğa ulaştığı 1970'ten bu yana ABD Açık'ta zafer yaşayan en yaşlı tenisçi oldu.
Bu sezon Avustralya Açık ve Fransa Açık'ta şampiyonluğa ulaşan Djokovic ise kariyerinin 13'üncü grand slam şampiyonluğunun bir adım uzağında kaldı.
DİĞER HABERLER
-
Avrupa Gençler ve 23 Yaş Altı Halter Şampiyonası'na katılan Tuana Süren, genç kadınlar +86 kilo kategorisinde 3 altın madalya kazandı. -
Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Japonya Açık Kadınlar Tenis Turnuvası'nın 2. turunda ABD'li Ann Li'ye 2-0 mağlup oldu. -
WTA 250 Osaka ilk turunda Maya Joint ile karşılaşan Zeynep Sönmez, 3-6, 6-4, 6-3'lük setlerle rakibini yenerek 2. tura yükseldi. -
Milli sporcumuz Ahmet Yağan, ABD'de düzenlenen U23 Dünya Güreş Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı.