Bursaspor son 10 sezonun gerisinde kaldı
Bursaspor ilk 11 haftalar baz alındığında 10 sezonluk aranın ardından en kötü dönemini yaşıyor. Yeşil-beyazlılar bu sezon yalnızca 13 puan toplarken, son 10 sezonda ise daha fazla puanı hanesine yazdırdı.
- Bursaspor Haberleri
- Yayın Tarihi: 07.11.2018 00:00
- Güncelleme Tarihi: 07.11.2018 10:29
Spor Toto Süper Lig'de bu sezon ortaya koyduğu futbol ile taraftarına umut aşılayan Bursaspor, buna karşın son yıllardaki grafiğinin gerisinde kaldı. Oyununu skora çevirmekte zorlanan ve yalnızca 2 galibiyet alabilen yeşil beyazlılar, ligdeki ilk 11 haftalar baz alındığında son 10 sezonun en kötü performansını sergiledi. Bu sezon ligde 13 puan toplayabilen Bursaspor, daha önce son olarak 2007/08 sezonunda ilk 11 hafta sonunda 11 puan aldı.
GEÇEN SEZON 17 PUAN TOPLADI
Bursaspor, sezona en iyi başladığı süreçleri ise şampiyonluk yılı ve sonrasında geçirdi. Ligde tek şampiyonluğunu aldığı 2009/10 sezonunda yeşil beyazlılar, ilk 11 haftayı 23 puanda geçerken sonraki sezon aynı süreçte bu kez 25 puan topladı ve tarihinin de en iyi başlangıçlarından birini yaptı. Son 2 sezonun sonlarına doğru ise küme düşme korkusu yaşayan Bursaspor, buna karşın geçen sezon ilk 11 maçını 17 puan, 2016/17 sezonunda da 21 puanla tamamlamıştı.
DİĞER HABERLER
-
Fenerbahçe'nin deneyimli stoperi Serdar Aziz, altyapısında yetiştiği Bursaspor’un ‘Yadigar Forma Kampanyası’na 50 bin TL’lik destekte bulundu. -
TFF 2.Lig'e gerileyen Bursa'da ayrılıklar devam ediyor. Genç oyuncularını bonservis bedeli almadan gitmelerini engelleyemeyen Bursaspor'da üzücü bir ayrılık daha gerçekleşti. Genç futbolcu Vefa Temel sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti. Bursaspor Başkanı konuyla ilgili açıklama yaptı. İşte detaylar... -
Bursaspor Teknik Direktörü Tahsin Tam, istifa ettiğini açıkladı. Tam yaptığı açıklamada, "Sezon başında büyük bir şevkle başlamış olduğum görevimden bugün itibari ile istifa etmiş bulunuyorum" dedi. -
TFF 2. Lig'de yer alan Bursaspor bu hafta Batman Petrolspor ile karşı karşıya gelecek. Yeşil-beyazlılar mücadele öncesi hazırlıklarını tamamladı.