Beşiktaş'tan Acquah bombası!
Yeni sezon için çalışmalarını sürdüren Beşiktaş'ta bir süredir gizli olarak yürütülen transfer harekatında bazı isimler de ortaya çıkmaya başladı. Bunlardan birinin de teknik direktör Sergen Yalçın'ın Yeni Malatyaspor'dan öğrencisi olan Afriyie Acquah olduğu iddia edildi.
- Beşiktaş Haberleri
- Yayın Tarihi: 05.04.2020 06:40
Siyah-beyazlı yönetimin, Malatyaspor'un sezon başında Serie A ekibi Torino'dan bonservis bedelsiz olarak kadrosuna kattığı 28 yaşındaki futbolcunun transferinde önemli mesafe kat ettiği belirtildi. Bu takviyenin emekliliğe hazırlanan Atiba'nın yerine düşünüldüğü öğrenildi. Yalçın'ın Ganalı orta saha oyuncusu için "Atiba gibi çift yönlü oynayabiliyor. Çok kuvvetli ve oyun görüşü de bizim ligin standartlarının üstünde" raporunu verdiği öğrenilirken, idarecilerin de bunun üzerine harekete geçtiği dile getirildi. Acquah'ın sözleşmesi gelecek sezon sonunda sona eriyor. Yeni Malatyaspor yönetimi de ücretsiz olarak kadrosuna kattığı Ganalı oyuncudan gelir elde etmeyi hedeflediği için satışa sıcak bakıyor. Ancak bonservis bedeli konusunda henüz anlaşma sağlanmış değil. Bütçeyi düşürmeyi hedefleyen ve yüksek ücretli transferlerden uzak durma kararı alan siyah-beyazlılar, Acquah'ı da düşük bedelle bitirmek istiyor. Görüşmeler sürerken Ganalı oyuncunun da Beşiktaş'ta forma giymek istediği gelen haberler arasında.
VAZGEÇİLMEZİYDİ
Afriyie Acquah, Yeni Malatyaspor'un başındayken Teknik Direktör Sergen Yalçın'ın vazgeçilmezlerinden biriydi ve 15 maçta oynadı. Yeni Malatyaspor'un, Vodafone Park'ta Sergen Yalçın yönetimiyle Beşiktaş'ı 2-0 yendiği maçta Ganalı oyuncu bir golün asistini yapmıştı.
FİYATINI ARTIRDI
Piyasa değeri 2 milyon euro civarında olan Afriyie Acquah, Malatyaspor'a bonservis bedeli olmadan gelmişti. Geldiği dönemde 1.8 milyon euro değerinde gösterilen 28 yaşındaki futbolcu, sezon başından bu yana fiyatını artırdı.
Kulüp kariyerinde 254 resmi maça çıkan 1.79 boyundaki futbolcu 10 gol, 9 asist üretti. Hiç kırmızı kart görmedi.
DİĞER HABERLER
-
Teknik direktör arayışlarına son sürat devam eden Beşiktaş'ta flaş bir gelişme yaşandı. Siyah beyazlıların futbol direktörü Önder Özen, başkan Serdal Adalı’ya ‘El Loco’ (Deli) lakaplı Marcelo Bielsa’yı önerdi. İşte ayrıntılar... | Son dakika Beşiktaş haberleri (BJK spor haberi) -
Beşiktaş'ta yeni sezonun transfer çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor. Forvet arayışında olan siyah beyazlılarla ilgili İngiliz basınından çarpıcı bir iddia geldi. Kartal'ın geçen sezonu Bayern Münih’te kiralık olarak geçiren Nicolas Jackson'u listesine dahil ettiği öne sürüldü. İşte ayrıntılar... | Son dakika Beşiktaş haberleri (BJK spor haberi) -
Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş'ta Leandro Trossard ısrarı sürüyor. Siyah-beyazlıların sözleşmesi önümüzdeki yıl sona erecek Belçikalı yıldız ve kulübü Arsenal’e teklif yaptığı öğrenildi. İşte ayrıntılar... | Son dakika Beşiktaş haberleri (BJK spor haberi) -
Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş'ta flaş bir gelişme yaşandı. Siyah beyazlılar, Fransa 2’nci Lig temsilcisi Saint Etienne forması giyen 21 yaşındaki forvet Lucas Stassin'i kadrosuna katmak için harekete geçti. İşte ayrıntılar... | Son dakika Beşiktaş haberleri (BJK spor haberi)