3 milyon liralık yatırım yapılacak
Beşiktaş, ihaleyle yaz aylarında futbol takımlarının kamp yaptığı belediyeye ait 3 yıldızlı 157 yatak kapasiteli Esentepe Oteli'ni, 2 futbol sahası, teleski ve kafeteryası bulunan kayak pisti ile birlikte aylık 15 bin 500 lira kira karşılığında 20 yıllığına kiraladı.
- Beşiktaş Haberleri
- Yayın Tarihi: 26.02.2016 00:00
- Güncelleme Tarihi: 26.02.2016 11:42
3 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILACAK
İhale şartnamesine göre Beşiktaş, otel ve tesisleri yenileme, tamirat ve restorasyon çalışmaları için yaklaşık 3 milyon lira yatırım yapacak. İhaleye göre söz konusu yenileme çalışmalarının 6 ayda yapılması gerekiyor. Yenileme çalışmalarından sonra Beşiktaş'ın sezon öncesi hazırlık kamplarını burada yapacağı belirtildi.
"TESİS TAMAMEN YENİLENECEK"
Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, ihalenin sonunda şunları söyledi:
"Otelin dış görünümü ile alakalı mantolaması yapılacak, çatısı yenilenecek. Giriş, resepsiyon, lobi ve merdivenleri değiştirilecek. Yangından korunma sistemleri, ısıtma sistemleri ve doğalgaz dönüşümü yapılacak. İçme ve kullanma suyu tesisatları yenilenecek. Gider ve boşaltım sistemleri ile aydınlatma ve armatürlerine kadar hepsi yenilenecek. Elektrik tesisatları, aydınlatma, kapı, pencere, mutfak, yemekhane, odalar, duş sistemleri, hamam, sauna, fitness salonu, konferans salonu ve lokal restore edilecek. Arkut Dağı Kayak tesisi, bar ve teleskilerin Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan turistik tesis belgesi alacak şekilde yapılması gerekiyor. Tuvaletler, ıslak zeminler, otopark alanı ve çevre düzenlemesinin yanı sıra tamirat ve tadilatında kullanılacak malzemenin teminine kadar idarenin görüş ve onayı alınacak. İhaleyi alan firma bunları maksimum 6 ay gibi kısa bir sürede yapmakla yükümlü."
DİĞER HABERLER
-
Yeni sezonda santrfor bölgesine bir takviye yapmayı planlayan Beşiktaş'ta gündeme gelen son isim Darwin Nunez olmuştu. Uruguaylı golcünün transferi ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. İşte detaylar... -
Yaz transfer döneminin en hızlı takımlarından olan Beşiktaş, orta saha transferi için de kolları sıvadı. Siyah-beyazlıların, geçmişte Galatasaray'ın da gündemine gelen Youssouf Fofana ile yakından ilgilendiği öne sürüldü. İşte detaylar... -
Savunma hattına bir takviye yapmak için çalışmalarını sürdüren Beşiktaş'ta sürpriz bir isim gündeme geldi. Siyah-beyazlıların Brighton forması giyen Igor Julio için harekete geçmeye hazırlandığı öne sürüldü. İşte detaylar... (BJK spor haberi) -
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi ikinci ön eleme turu rövanşında 30 Temmuz Perşembe günü Danimarka'nın Midtjylland ekibiyle deplasmanda karşılaşacağı mücadelenin hazırlıklarını bir günlük iznin ardından sürdürdü.