Galatasaray Basketbol Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde ERA Nymburk ile eşleşti
Galatasaray, Basketbol Şampiyonlar Ligi (BCL) çeyrek finalinde Çekya temsilcisi ERA Nymburk ile eşleşti.
- Basketbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 28.03.2025 - 14:18
Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ve Dörtlü Final kura çekimi, İsviçre'nin Mies bölgesinde gerçekleştirildi. Kura çekimine çeyrek finalist 8 takımın temsilcileri katıldı.
Son 16 turunda gruplarını lider tamamlayan AEK (Yunanistan), Unicaja (İspanya), La Laguna Tenerife (İspanya) ve ERA Nymburk (Çekya) seri başı olarak kura çekimine girdi. Grup ikincileri Galatasaray, Bertram Derthona Basket (İtalya), Nanterre 92 (Fransa) ile Pallacanestro Reggiana (İtalya) ise ikinci torbada yer aldı.
Üç maç üzerinden oynanacak çeyrek final maçlarında 2 galibiyet elde eden takım, adlarını dörtlü finale yazdıracak. Çeyrek finalde ilk maçlar 8-9 Nisan'da oynanacak. İkinci müsabakalar 15-16 Nisan, gerekmesi halinde üçüncü maçlar ise 22-23 Nisan'da yapılacak.
Ev sahibi avantajını elinde bulunduran seri başı takımlar, ilk maça ve gerekmesi durumunda üçüncü karşılaşmaya sahasında çıkacak.
Dörtlü Final organizasyonu ise 9-11 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Galatasaray, Dörtlü Final'e kalması halinde La Laguna Tenerife-Bertram Derthona Basket eşleşmesinin kazananıyla finale yükselmek için mücadele edecek.
Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final eşleşmeleri şöyle:
ERA Nymburk-Galatasaray
La Laguna Tenerife-Bertram Derthona Basket
AEK-Nanterre 92
Unicaja-Pallacanestro Reggiana
DİĞER HABERLER
-
İspanya La Liga takımlarından Real Madrid'de forma giyen Arda Güler ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Real Madrid, Xabi Alonso'un gelişiyle performansı yükselen milli futbolcu hakkındaki transfer kararını netleştirdi. İşte ayrıntılar... | Son dakika spor haberleri -
EuroLeague'de 3. hafta maçında Partizan ile Anadolu Efes karşı karşıya geldi. Belgrad'da oynanan mücadelede lacivert-beyazlı temsilcimiz parkeden 93-87 mağlup ayrıldı. -
Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar Euroleague B Grubu ilk hafta maçında sahasında İtalya'nın Beretta Famila Schio takımını 73-70 mağlup etti. -
Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, Galatasaray'a 90 bin lira para cezası verdi.