NBA'de Alperen Şengün o ödüle aday gösterildi!
NBA'de Houston Rockets forması giyen Alperen Şengün, yılın en çok gelişme gösteren oyuncusu ödülüne aday gösterildi. İşte ayrıntılar... | Son dakika spor haberleri
- Basketbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 22.04.2024 - 10:20
Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Houston Rockets forması giyen Alperen Şengün, yılın en çok gelişme gösteren oyuncusu ödülüne aday gösterildi.
Organizasyondan yapılan açıklamaya göre 2023-2024 normal sezonunun en çok gelişme gösteren oyuncusu ödülü için finalistler arasında Alperen Şengün, Tyrese Maxey (Philadelphia 76ers) ve Coby White (Chicago Bulls) yer aldı.
NBA'de üçüncü sezonunu geçiren Alperen, geçen sezon 14,8 sayı, 9 ribaunt ve 3,9 asist ortalamaları yakaladı. Milli basketbolcu, performansıyla all-star seçilme noktasına geldiği bu sezon ise maç başına 21,1 sayı, 9,3 ribaunt ve 5 asistle oynadı.
NORMAL SEZON ÖDÜLLERİ İÇİN FİNALİSTLER ŞÖYLE:
En değerli oyuncu (MVP): Luka Doncic (Dallas Mavericks), Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma City Thunder), Nikola Jokic (Denver Nuggets)
Yılın savunma oyuncusu: Bam Adebayo (Miami Heat), Rudy Gobert (Minnesota Timberwolves), Victor Wembanyama (San Antonio Spurs)
En çok gelişme gösteren oyuncu: Alperen Şengün (Houston Rockets), Tyrese Maxey (Philadelphia 76ers), Coby White (Chicago Bulls)
Yılın çaylak oyuncusu: Chet Holmgren (Oklahoma City Thunder), Brandon Miller (Charlotte Hornets), Victor Wembanyama (San Antonio Spurs)
Yılın altıncı oyuncusu: Malik Monk (Sacramento Kings), Bobby Portis (Milwaukee Bucks), Naz Reid (Minnesota Timberwolves)
Yılın kritik anlardaki en iyi oyuncusu: Stephen Curry (Golden State Warriors), DeMar DeRozan (Chicago Bulls), Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma City Thunder)
Yılın başantrenörü: Mark Daigneault (Oklahoma City Thunder), Chris Finch (Minnesota Timberwolves), Jamahl Mosley (Orlando Magic)
DİĞER HABERLER
-
2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olan A Milli Erkek Basketbol Takımı'ndan Furkan Korkmaz, 12 Dev Adam ruhunu hem yaşadıklarını hem de yaşattıklarını söyledi. -
A Milli Erkek Basketbol Takımımız, Eurobasket finalinde Almanya'ya 88-83 kaybederek turnuvayı ikinci sırada tamamladı. Mücadele sonrasında NBA'de forma giyen Giannis Antetokounmpo ve Dennis Schröder, başantrenör Ergin Ataman'ı ve Türk bayrağını hedef alan çirkin ifadeler kullandı. İşte ayrıntılar... -
12 Dev Adam'ın yıldız isimlerinden Alperen Şengün, Avrupa Şampiyonası'nı ikinci tamamlayan A Milli Basketbol Takımımız'ın yurda dönüşünün ardından açıklamalarda bulundu. -
A Milli Basketbol Takımı'nda 7 yıldır görev alan Shane Larkin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile milli takımdan ayrıldığını duyurdu. İşte yıldız basketbolcunun veda sözleri... | Son dakika spor haberleri