Shane Larkin'den Euroleague yorumu!
Kariyerine Anadolu Efes'te sürdüren Shane Larkin, yeni tip corona virüsü (Covid-19) salgını yüzünden ara verilen THY Avrupa Ligi'nin (EuroLeague) yeniden başlamaması gerektiğine inandığını söyledi.
- Basketbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 23.05.2020 - 18:00
Shane Larkin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, oyuncuların fiziksel ve zihinsel anlamda form tutmakta zorlandığını belirterek, "Olası geri dönüş, virüse yakalanma riski dışında birçok sakatlık ihtimalini de beraberinde getiriyor. Euroleague, dünyanın en iyi basketbol liglerinden biri. Her takım, şampiyonluk yolunda eşit fırsatı hak ediyor. Euroleague şampiyonu, kimin antrenman yapma imkanı olduğu ya da olmadığına göre belirlenmemeli. Antrenörler ve oyuncular olarak tüm sezon boyunca sıkı çalışma, her maça en iyi takımı sürme kriterleri doğrultusunda belirlenmeli. Bu uzun ara, açıkça kimi oyuncu ve takımlara adil olmayan bir avantaj oluşturuyor" dedi.
"RİSK ALTINDA OLACAĞIZ"
Oyuncular olarak risk altında olduklarını belirten Larkin, "Bu, sezon başında koyduğumuz hedefti ancak şu an gerçekçi olmak gerekirse herkesin sağlığı ve güvenliği çok daha önemli. Aynı durumda olan herkes adına sesimi duyurmak istedim çünkü sezonun devam etmesi durumunda biz oyuncular, risk altında olacağız. Görüşümün, basketbol oynamayı istememekle ilgisi yok. Herkes kadar biz de basketbolu özledik. Çoğu oyuncunun basketbol oynamak için doğru zaman olmadığını hissettiğini biliyorum. Ben de aynı şekilde hissediyorum" ifadelerini kullandı.
DİĞER HABERLER
-
EuroLeague'in 17. hafta maçında temsilcimiz Fenerbahçe Beko deplasmanda Olimpia Milano'yu mağlup etti. İşte detaylar... -
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 12. hafta heyecanı, Trabzonspor ile Fenerbahçe Beko’yu karşı karşıya getirecek mücadeleyle sürecek. Hayri Gür Spor Salonu’nda sahne alacak karşılaşmada Trabzonspor, taraftar desteğini arkasına alarak evinde avantaj yakalamak ve galibiyet sayısını artırmak istiyor. Fenerbahçe Beko ise deplasmanda kazanarak çıkışını sürdürmenin peşinde. Sarı-lacivertli ekip, puan tablosunda 2. sırada bulunurken bu zorlu randevudan zaferle ayrılıp zirve takibini devam ettirmeyi hedefliyor. Peki, Trabzonspor-Fenerbahçe Beko maçı ne zaman ve saat kaçta? Hangi kanalda? -
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 12. haftasında Trabzonspor, evinde Fenerbahçe Beko'yu 99-73 yendi. -
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 12. haftasında Beşiktaş GAİN, evinde TOFAŞ'ı 73-72 yendi ve 12'de 12 yaptı.