Riekerink Bey başardı!
18 Eylül 2016, Pazar

MURAT ÖZBOSTAN

Riekerink Bey başardı!

Riekerink'in, Galatasaray'a kattığı sinerjiyi ve güzel oyunun ışığını taraftar da görünce dün haliyle Türk Telekom Arena'ya koştu. Galatasaray'daki en dikkat çeken şey, takımdaki tüm oyuncuların birbirleriyle yardımlaşması ve takım bütünlüğüydü..
Sarı kırmızılı takımda coşku, istek ve hırs vardı.. Henüz 6. dakikada Eren'in muhteşem röveşatası da hem taraftarı hem oyuncuları coşturdu. Bu sezon Hollandalı hocayla pas rekorları kıran Aslan, dün de Rize'ye hiç top göstermedi. Son dakikalar hariç pozisyon kısırlığı çekse de kalesinde de tehlike yaşamadı. Bu maç için bazı isimlere şimdi tek tek değinelim:
RİEKERİNK: Çok sakin bir insan..
Hakkında bir çok spekülasyon olmasına rağmen hafta içinde bu iddialara net bir şekilde yanıt erdi. Dün gece de çok rahattı. Takım da tribünler de onu çok seviyor..
Takıma kattığı en önemli 3 şey: Sevgi, güven ve disiplin... Hani şu Fenerbahçe'nin isteyip de yapamadığı...
Galatasaray bunu çoktan başarmış..
Tribünlerin astığı o anlamlı pankart hem oyunculara hem camiaya hem de rakiplere verilen önemli bir mesajdı. Rikerink'in yolu uzun ve taşlı olsa da 'oyun felsefesi' umut vaadediyor.
SNEİJDER: 100. maçına çıktı. Çok iştahlıydı. Hem oynadı, hem oynattı hem de asitler yaptı. Maç sonu çocuğuyla sahaya inip tribünlere üçlü çektirmesi gecenin güzel bir finaliydi.
BRUMA: Galatasaray'ın bu sezonki en büyük transferi.. Çok hareketliydi.
Güçlenmiş... Egoizmini azaltıp final paslarında daha başarılı olsa Aslan'ın en büyük silahı, rakiplerin kabusu olur.
Galatasaray'ın geçen sezon en büyük eksiklerinden biri hızlı ve adam eksilten bir oyuncunun olmamasıydı. Bruma bu tıkanan boruyu açtı.
TOLGA CİĞERCİ: Orta alanda tam bir dinamo... İki ciğerli oynuyor, herkesin açığını kapatıyor. Hakkında çok şey yazılıp çizildi ama o sahada konuşarak cevap veriyor.. Yeni Melo olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor.
BİZE ULAŞIN