Cenk bu sefer susup oturmaz
29 Ağustos 2016, Pazartesi

MURAT ÖZBOSTAN

Cenk bu sefer susup oturmaz

Transferin bitmesine günler kala özellikle 4 büyükler iyice gaza bastı. Bu takımların içinde en çok Beşiktaş'ın aldığı, alamadığı ve elden çıkardığı oyuncular tartışma konusu oldu.. Fakat Beşiktaş yönetimine anlayış göstermek lazım… Muhtemelen Mario Gomez'i tutacaklarını düşünüyorlardı, Sosa'nın ayrılık isteği akıllarında bile değildi.
Doğal olarak transferler aksamış olabilir fakat ciddi şekilde geç kalındığı gerçeği değişmiyor. Özellikle stoper konusu önemli bir hata. Ersan Gülüm gittikten bir hafta sonra Rhodolfo diz bağlarını kopardığında iyi bir stopere ihtiyaç duyulduğu Ocak ayı sonunda kesinleşmişti. Aradan geçti 7 ay, 6 farklı bölgeye transfer yapıldı ama stoper hala boş.. Arayışlar sürüyor.. Yerli ya da yabancı mutlaka Beşiktaş o bölgeye bir futbolcu alacak.
Almalı da zaten. Şenol Güneş'in 2 hafta önce yaptığı malum çıkışın ve sitemin sebebi de tam olarak buydu.
Beşiktaş bu sezon çok planlı bir transfer dönemi geçirmiyor. Hele ki Şampiyonlar Ligi'nde iyi bir fırsat oluşmuşken..
Benfica, Napoli ve Dinamo Kiev'e karşı gruptan çıkma şansı bulunan Beşiktaş, daha oturmuş, problemsiz bir şekilde Eylül ayına girmeliydi.
Kuraya hepimiz çok sevindik, gerçekten Beşiktaş ilk 2'ye girebilecek kapasiteye sahip ama bunu gerçeğe dönüştürmek için en iyi halinde olmalı ve eksiklerini gidermeli.
Zaten geç kalındı bu işler için ama atalarımız "Geç olsun, güç olmasın" demişler. Son günlerde sakin kalıp panik transferler yapmamak, en doğrusunu tercih etmek gerekiyor.
Özellikle stoper transferinin isabeti, kısa sürede sağlayacağı uyum, siyah-beyazlı takımın kaderini çizecek. Bir nokta da Beşiktaş önce Demba Ba gibi dünya starını aldı, ardından bir yıldız Mario Gomez geldi.. Bugün ise Beşiktaş, Aboubakar'ı kadrosuna kattı. Bu sefer bir yıldızı değil bir yıldız adayını aldı.
Tıpkı yıllar önce Ferdinand'ı kiralık olarak getirdiği gibi... Aboubakar, kariyerinde 181 maça çıkmış ve 58 gol atıp, 24 asist yapmış.. Şampiyonlar Ligi'nde daha üretken bir yapısı var. Dev arenada 2 sezonda 6 gol atmayı başarmış.. Umarız bu yıldız adayı Beşiktaş'ta patlar, gollerini atar.. Ama bir şeyi unutmayın Gomez varken Cenk, karşısında önünü ilikliyor ve kulübede sesini çıkarmıyordu. Dikkat! Bu sefer aynı şey olmaz!.
BİZE ULAŞIN