Kazanma azmi
13 Mart 2018, Salı

İSKENDER GÜNEN

Kazanma azmi

Zorlu Akhisar deplasmanında alınan 3 puan önemli... Çünkü gerek kulüp gerekse takımın içinde bulunduğu durum hiç de iç açıcı değildi. Her şeyden önemlisi ise Avrupa kupaları hedefinden uzaklaşmamak gerekiyordu. Trabzonspor için oyunda doğruların fazla olduğu bir maç gerçekleşti.
Bordo-mavililer, ilk yarıda rakip alanda daha fazla topla buluşan taraftı.
Sosa hücum organizasyonlarında başrol oyuncusuydu. Arjantinli yıldız, arkadaşlarına etkili paslar verdi. Eğer Burak Yılmaz atılan paslarda koordinasyonunu daha iyi yapabilse Trabzonspor daha erken gollerle buluşabilirdi.
Okay Yokuşlu savunmada görev almasına rağmen maçın bana göre en iyi oyuncusu olarak öne çıktı. Akhisar'ın hücumdaki en etkili ismi Seleznyov'la girdiği tüm ikili mücadeleleri kazanmanın yanı sıra ilk yarının son dakikasında kornerden gelen topta takımını öne geçiren isim oldu.
İkinci yarıda ise Akhisar'ın ilk yarıya göre Trabzonspor ceza alanında daha fazla gözüktüğü anlar vardı. Bunun en önemli nedeni ise orta alanda Onazi'nin tek başına kalmasıydı...
Özellikle Kucka dünkü maçın en silik isimlerindendi. Ne savunmaya yardımcı oldu ne de ofansif anlamda katkı yaptı. Sorumluluk alması gereken pozisyonlarda ise ortalarda hiç yoktu. Rıza Çalımbay, N'Doye'u oyuna aldığı zaman çıkacak oyuncu Yusuf değil Kucka olmalıydı. Yusuf, Kucka'nın oynadığı yerde takımına daha fazla katkı yapabilecek yetenekte ve yeterlilikte bir futbolcu. Akhisar'ın, tüm riskleri alarak hücumda çok adam bulundurduğu son 10 dakikada ise akıllı davranan Trabzonspor kontrataklarla çabuk çıktı ve Burak'la ikinci golü buldu. Bu golden sonra yine Burak'ın pası ve N'Doye ile gelen üçüncü gol... Bu maçta alınan 3 puandan sonra artık kalan 9 hafta Trabzonspor'un ligdeki konumu açısından önemli... Çünkü ligin ikinci yarısında hesapta olmayan puan kayıpları yaşandı. Artık bundan sonra bütün oyunculara büyük sorumluluk düşüyor.
Trabzonspor, kazanma azmini, coşkusunu ve takım olma birlikteliğini sahaya yansıttığında her türlü eksikliklerine ve yetersizliklerine rağmen daha farklı bir takım ortaya çıktığı gerçeğini kimse göz ardı etmemeli.
Fakat bir başka gerçek var ki bir çiçekle bahar gelmiyor...
BİZE ULAŞIN