Sosa ve Yusuf...
25 Şubat 2018, Pazar

İSKENDER GÜNEN

Sosa ve Yusuf...

Alınan başarısız sonuçların getirdiği özgüven eksikliği ve moral kondisyonundaki düşüş nedeniyle her hafta değişik bir Trabzonspor 11'i görüyoruz. Alanyaspor maçında da Trabzonspor'un oyuna başlangıcı son derece olumsuzdu.
Burak'ın gereksiz geri pasıyla Alanyaspor Emre Akbaba ile 1-0 öne geçen taraf oldu.
Golden sonra Alanyaspor yarı alanında daha fazla gözükmelerine rağmen duran toplar dışında bir türlü gol pozisyonu üretemedi Trabzonspor. Alanyaspor yarı alanında Sosa ve Abdülkadir'in bireysel becerilerinden başka hücumda organizasyon eksikliği öne çıktı. İkinci yarı ise yapılan oyuncu değişikliklerinden sonra farklı bir Trabzonspor'un sahada olduğunu gördük. Kucka'nın yerine oyuna giren Yusuf, Trabzonspor'un hücum organizasyonlarında sadece Burak'a atılan uzun toplar dışında alternatifli pozisyonları da getirdi.
Trabzonspor'un attığı ilk gol Sosa ve Yusuf birlikteliğinden oluştu. 1-1'den sonra ise orta alanların tamamen boş bırakılması sonucunda her iki kalede de önemli pozisyonlar yaşandı. Emre Akbaba'nın pozisyonundan sonra dönen topta N'Doye'un pasıyla buluşan Abdülkadir, Trabzonspor'u öne geçiren isim oldu. 2-1'den sonra ise N'Doye, Sosa ve Burak'ın geriye dönmekte geciktikleri anlarda Alanyaspor'un girdiği 2 net gol pozisyonunda kaleci Onur başarılıydı.
Bu maçtan çıkarılacak ders; artık Trabzonspor'un hücumda sadece Burak'a bağlı oyun anlayışından en kısa sürede vazgeçmesi gerektiği olmalı. Çünkü Burak ofsayt pozisyonlarında iken bile atılan anlamsız paslar vardı. Orta alanda Kucka, Okay ve Onazi aynı özellikte oyuncular oldukları için Trabzonspor önde çoğalmayı bir türlü gerçekleştiremiyor. Yusuf, Okay önlerinde Sosa bir tercih olarak düşünülebilir. Böyle bir tercih örneğin; bu maçın ikinci yarısında olduğu gibi gol pozisyonu üretmede daha zengin görüntüleri ortaya çıkartacaktır.
Unutulmaması en önemli konu ise takım bütünselliği yakalanırsa istikrarlı sonuçlar ortaya çıkar.

BİZE ULAŞIN