Çalımbay’ın göremedikleri
22 Ocak 2018, Pazartesi

İSKENDER GÜNEN

Çalımbay’ın göremedikleri

Yanlışlarla dolu bir maç. Çünkü mutlak 3 puan alıp şampiyonluk yarışında var olması gereken taraf Trabzonspor'du. Maçın kırılma anı 18. dakikada. Maça iyi bir başlangıç yapmanıza rağmen 10. dakikadan sonra rakibin orta alanda üstünlüğü tam ele aldığı anda Ali Turan'ın gereksiz bir hareketi sonucunda Konyaspor 10 kişi kaldı. Eksik kalan takıma karşı bir hamle yapmak zorunluluğu vardır diye düşünüyorum. Savunmanın önünde Onazi ve Okay ikilisinden birini dışarı çıkarıp (öncelikle Okay) öne Rodallega'yı alarak Burak-Rodallega ikilisini birlikte kullanarak, arkalarına da N'Doye ve Yusuf'u oynatırsan, daha farklı ve ofansif anlamda daha fazla katkı yapan bir takım oluşur. Ama görünen o ki düşüncemiz hayata geçmedi.
Sahaya çıkan 11'de Abdülkadir dışında kenarlarda adam eksilten oyuncunuz yok. Abdülkadir ki beklentiler çok fazla ama gelişme olarak hala beklentilerden daha uzak. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra Burak Yılmaz ile girilen iki net gol pozisyonu var. Fakat 10 kişilik Konyaspor'un da birisi ilk yarıda olmak üzere iki net gol pozisyonu var! Bunu görmek gerekir.
İkinci yarıda değişiklik yapılması gerekirken, bunun düşünülmemesi ayrı bir sorun. Ayrıca 10 kişi kalan rakibe karşı Yusuf'un dışarı alınıp Sosa'nın oyuna sürülmesi bana göre yanlış bir tercih. Yukarıda belirttiğim gibi, orta alanın önünde oynayan Onazi- Okay'dan birinin dışarı alınması daha doğru bir tercih olurdu. Oyuncu değişikliklerinden sonra bile Konyaspor 10 kişi olmasına rağmen golü bulan taraftı. Düşünülmesi gereken durum da bu. Az adamla geldiklerinde bile son vuruşu yapan oyuncuya baskı yapılmaması takım olarak yetersizliğin en büyük göstergesi.
Penaltının ardından gelen beraberlik ve sonrasında ise Burak'ın ofsayt kokan pozisyonda attığı gol ile 3 puana yaklaşıldı. Ancak maçın son anlarında baraj ve kaleci hatası kaynaklı yenen gol ise daha yüksek hedefler için sağlıklı bir yapının olmadığı gerçeğini ortaya çıkardı.
BİZE ULAŞIN