Bu fark olmazdı!
02 Ekim 2017, Pazartesi

İSKENDER GÜNEN

Bu fark olmazdı!

Beşiktaş; Fenerbahçe ve Leipzig gibi iki zorlu karşılaşmadan çıkan bir ekip. Bir de kendileri için çok önemli olan üç oyuncusundan yoksun... Her ne kadar kadro zenginliği olsa da oyunda sorunlar yaşayacakları da bir gerçek.
Ersun Yanal bu görünüşte takıma karşı oyun planı önce 'durdurma' üzerine kurdu.
Orta alan merkezde Kucka-Onazi tercihi doğruydu.
Çünkü Onazi dün de görüldü ki, rakipten en fazla top kapan mücadele gücü yüksek bir isim. Hücumda ise Burak'ın rakip savunma arkasına yapacağı koşularda Sosa'nın Burak'ı topla buluşturması önemliydi.
İlk yarıda Talisca'nın göstere göstere attığı golden sonra Trabzonspor hızlı hücumda Abdülkadir'in mükemmel asistinde Olcay'la beraberliği yakaladı.
1-1'den sonra ise özellikle Beşiktaş'ın sahasında çabuk top kayıpları yapıldı. Hücum organizasyonlarında odak noktası olan Burak ve Sosa bir türlü gerekli yeterlilikte görünmedi.
Bir tek Abdülkadir top ayağına geldiğinde takımını rahatlatan oyuncu oldu. İkinci yarıya ise Yusuf ile başlanması gerektiği düşüncesindeydim.
Fakat Ersun Yanal nedense böyle bir hamleyi çok geç yaptı.
İkinci yarı ise orta alanda daha fazla sorumluluk alması gereken oyuncu Sosa idi. Fakat en etkisiz oyunlarından birini ortaya koydu. Yenilen golde Trabzonspor savunmasının hatası vardı. Yapılan değişikliklerden sonra oyun bir alanda çok farklı bir görünüme geçti. Rodallega'nın attığı golden sonra uzatmalarda Fabri maçın kahramanı oldu. Önce Yusuf'un sonrasında ise Burak'ın pozisyonlarını başarıyla önledi.
Fırat Aydınus'un Trabzonsporlulara kolaylıkla gösterdiği sarı kartlar var. Fakat ilk yarıda Talisca'nın Kucka ile bir pozisyonu var ki, kırmızı kart bile verilebilirdi. Fakat sarı bile göstermedi.
Aynı şekilde Pepe'nin eliyle oynadığı pozisyonda sarı kartını kullanmadı.
Ersun Yanal'ın İstanbul'dan 3 puanı alabileceği 3'üncü maçtan bir puanla ayrılması başarı mı? Bana göre Fenerbahçe ve Başakşehir'in ardından Beşiktaş'ın sahaya yansıttığı performansı gördükten sonra hiç değil! Daha doğru bir strateji, daha doğru oyuncu tercihleri, daha doğru oyuncu değişliklikleri gerçekleştirilse Trabzonspor'un herhalde şu an liderle arasında 10 puanlık olmazdı.

"Abdülkadir genç yaşına rağmen oyundan çıktığı ana kadar ne yaptığını bilen ve rakibi çok rahatsız eden bir isimdi."
BİZE ULAŞIN