Alınacak 3 puan özgüven getirir
15 Mart 2016, Salı

İSKENDER GÜNEN

Alınacak 3 puan özgüven getirir

Trabzonspor'da zorlu maç öncesi eksik çok.. Beşiktaş karşısında nasıl bir kadro ve taktik anlayışla sahaya çıkılmalı?
Trabzonspor'un şu anda içinde bulunduğu durum hiç iç açıcı değil. Gerek oyuncu performansı, gerekse oyun anlayışı olarak istenilen düzeyden çok uzakta. Bir de cezalılar ve sakatları göz önüne getirdiğimizde uzun yıllardan sonra ilk kez bir büyük maça kendi sahasında olmasına rağmen sorunlarla dolu bir takım olgusuyla çıkılacak. Fakat bu kadar olumsuz görüntüye rağmen kişilerden çok takım olarak mücadele gücü yüksek bir takım sahada yer alabilirse ümitsiz görüntü tersine çevrilebilir diye düşünüyorum.
Bugünkü karşılaşma çıkış maçı olarak görülüyor. Yönetim cephesi de maçı kazanmak zorunda olduklarını her fırsatta vurguluyor.
Bu futbolcular üzerinde baskı yaratır mı?

Bu tür konuşmalar yönetim ve başkan tarafından özellikle de büyük maçlar öncesi her takım için geçerlidir. Ama futbol gerçeklerle ilintili. Söylemden çok eylemin öne çıktığı bir oyun. Bugünkü maçta sözlerin değil eylemin, daha doğrusu takımın sahada sergileyeceği performans ve Trabzonsporlu oyuncuların dayanışma içerisinde mücadeleleri maçın kaderinde çok daha önemli bir olgudur.
Bu maçtan alınacak sonuç Trabzonspor'un Avrupa hedefine ne kadar katkı sağlar?
Bu maçta alınacak 3 puan oyuncuların özgüvenlerini yakalamaları açısından gerçekten çok önemli. Avrupa kupaları için Trabzon'un bundan sonra ligin sonuna kadar yapacağı 9 karşılaşmada alacağı puanlardan çok, bu yoldaki rakiplerinin yapacağı karşılaşmalarda alacakları sonuçlar önemli. Bordo-mavili ekibin tek başına çıkaracağı sonuçlar yeterli olmaz.

BİZE ULAŞIN