Tez konusu!
07 Mart 2016, Pazartesi

İSKENDER GÜNEN

Tez konusu!

Trabzonspor'un şu an Süper Lig'de bulunduğu yer, herhalde üniversitelerde tez konusu olur. Çünkü son yıllarda yapılan oyuncu transferleri ve bunlara harcanan rakamları göz önüne getirdiğimizde, gelinen nokta küme hattının üzeri! (Mersin İdmanyurdu transfer yasağı olan bir takım ve Trabzonspor ile puan farkı 7...) İşte düşünülmesi ve irdelenmesi gereken bir durum bu...
Artık Trabzonspor'un kendi sahasında düşme hattında bulunan Mersin İdmanyurdu ve Sivasspor'a karşı vereceği sınavlar ile ertelenen Beşiktaş mücadelesi çok büyük taşıyor.
Maça gelince; Konyaspor'un Aykut Kocaman ile büyük bir değişim yaşadığı bir gerçek. Türkiye Kupası'nda yarı finale yükselme başarısı ve ligde toplanan 43 puan... Ayrıca kendi sahasında 17 maçta sadece 1 kez mağlup olan bir takım. Özellikle kendi sahasında taraftarı ile bütünleşerek başarılı sonuçlara imza atıyorlar. Aynen dün olduğu gibi.
Topun daha fazla Konyaspor'da olduğu bir maç izledik. Özellikle maçın ilk yarısında Trabzonspor'un sol kenarından geliştirilen ataklar var. Bunun en önemli nedeni ise Trabzonspor'un ilk 11'i oluşturulurken, sol kenar oyuncu tercih yanlışlıkları. Yusuf ve önünde Marko Marin... Yusuf, hiçbir zaman savunmanın sol kenar oyuncusu özelliklerine sahip olan bir isim değil. Ve böyle bir oyuncun önüne Marin gibi geri dönüşü olmayan oyuncuyu düşündüğünüzde dünkü görüntü hiç de sürpriz olmaz. Yapılacak iş maça başlarken, Özer'in sol kenarın önünde, Marin'in ise Muhammet'e daha yakın bölgede tercih edilmesiydi. Yenilen birinci gol, Trabzonspor savunmasının hiçbir baskısının olmadığı bir anda geldi. İkinci yarı ilk yarıya göre Trabzonspor rakip alanda daha fazla göründü. Ama yine her zaman olduğu gibi top üçüncü bölgeye geldiği zaman organize atak girişimleri yoktu. Şu an gelinen noktada oyuncuların içinde bulunduğu psikolojik baskının, her geçen maç hissedildiği bir gerçek.
Girilen gol pozisyonlarındaki aşırı telaş bunun en büyük göstergesi.
Bu kötü günlerden takımın çıkabilmesi için oyuncuların ve taraftarların birlikte dayanışma içerisinde olmaları gerekiyor hatta zorunluluk. Yoksa gelecek günler gerçekten Trabzonspor Kulübü adına çok karanlık.

BİZE ULAŞIN