21.’yi de yaptılar!
05 Mayıs 2019, Pazar

GÜRCAN BİLGİÇ

21.’yi de yaptılar!

Normal giden her şeyi "zora sokma" konusunda ustalaşma döneminde ikinci sezonu yaşayan bir kadrosu var Fenerbahçe'nin. Bu maça kadar 20 kez geri düşmüştü, 21.'yi de yaptılar, önlerindeki üç maçta neler yapacaklar; kim bilir ?
Ankaragücü maçından sonraki "çöküş" dönemi olarak tanımlayacağımız serinin bitişini de izledik ayrıca. İlk dakikadan itibaren oyuna da hakim olan, "kazanacağız" mesajını da veren görüntüyü de izledik. Evet; moral bozucu bir gol yediler ama, o dakikaya kadar da biri direkten dönen üç pozisyonları vardı. Kasımpaşa'yı özellikle sağ kanattan bindirmeler ile çok zor duruma düşürdüler. Orta kalitesinde, pas tercihlerinde veya şut seçiminde yanlışlar vardı. Bu noktada problem performanstadır. Daha iyi futbolcularla, daha farklısını yaparsınız.
Valbuena'yı konuşacağız elbette. Bir gol, bir asist yaptı. Oyunun lideriydi. Vazgeçmedi, uğraştı ve tüm enerjisini sakınmadan harcadı. İşlet kötü giderken, "Ben buradayım" diyen, çok önemli bir karakter Fransız.
Diğer tarafa döndüğümüzde "Kötü oynadı" diyeceğimiz futbolcu da yoktu Fenerbahçe'de. Harun için ne denir bilemem. Geçen sene Volkan Demirel ve Kameni de içeri atıyorlardı topladı. "Gol atan" kalecileri buluyorlar yani...
Neustader'in uzun bir aradan sonra, bıraktığı yerden devam etmesi de kayda değer. Orta sahanın geriye hızlı dönmesi, Jailson ve Topal'ın ikinci toplara hükmetmesi de maçı F.Bahçe için tek yanlı hale getirdi.
Soldado ile girdiği mücadelede dirseğini kullanan Veysel'i sahada tutması, Halis Özkahya'nın en önemli yorum yanlışıydı. Mükemmel yönetti yoksa maçı.
Bu galibiyet ile özgüveni diplere vuran takımken, ne olduklarını veya nasıl oynayabileceklerini anlamaları açısından önemli. Yanal, Trabzonspor karşısında gelen son saniye golünü bu cümleyle anlatmıştı; Biraz geç oldu ama haklı çıktı.
BİZE ULAŞIN