Agresif ol Pereira!
17 Mart 2016, Perşembe

GÜRCAN BİLGİÇ

Agresif ol Pereira!

Maçın G.Saray derbisi öncesine gelmesi dezavantaj. Akıllar bugün yerine Pazar gününde olursa rakip sayısı da artar!

Hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz. Umarım Pereira kendi ülkesinde adının yer alacağı satırları düşünüp agresif olur.

Moskova'daki gibi "Top onlarda kalsın, biz de sahamızda" anlayışı bu maçta sökmez. Anahtar kelime; pas kalitesi!

Tüm sezonu yıldızlandıracak bir maça çıkacak Fenerbahçe... Sarı-lacivertliler için üç kulvarın en havalısı aslında. Ama Braga rövanşının, Galatasaray derbisi öncesine gelmesi gibi bir dezavantaj da var. Fenerbahçelinin aklı Braga'da değil, Pazar gününde. Bu hava; uçak yolculuğuna, kamp yapılan otelin lobisine hatta odalara da yansıyacaktır. Eğer futbolcuların aklı da bu gece yerine, Pazar gününe kayarsa; sahada birden fazla rakip olur.

TAKIMA BİR LİDER GEREKLİ
Vitor Pereira'nın bu ülkede derbiye verilen önem konusunda fazla tecrübesi yok. Takımı toparlayıp, çeyrek finalin önemini anlatacak olan ya takımın liderleri olacaktır, ya da başkan. Çünkü yöneticilerin attıkları tweetlere bakarsak, onlar da Avrupa'da ilerlemenin ne olduğunun farkında değil, domestik gerilimin etkisindeler. Hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz, umarım Pereira kendi ülkesinde, kendi adının yer alacağı satırları düşünerek daha agresif olmayı başarır.

BRAGA BU KEZ RİSK ALACAK

Tek farklı mağlubiyet, normalde deplasman takımları için "avantajlı" skor olarak kabul edilir. Eğer Fenerbahçe, Braga'dan böyle gelmiş olsaydı; Kadıköy'de tur için rakibine göre önde olduğunu söylerdik. Ama Braga için aynı yorumu yapmayacağım. Çünkü defans kalitesi ve disiplini ile Fenerbahçe'yi tek farkta tutabildi. Şimdi ise gol atmak zorunda. Risk alacak ve kendisini 16'ya taşıyan, "Yenilmeyen takım" karakterinden uzaklaşacak.

ATMOSFER BASKI YARATMAZ
Bu bir fırsattır. Satranç ikinci kez başladı. İki teknik adam da takımlarının önemli oyuncularını rövanşı düşünerek ligde dinlendirdi. Şimdi, gol yememesi gereken taraf Braga. Fenerbahçe 0-0'da skor yaptığı anda maçı da bitirir, çeyrek finaldeki rakibini beklemeye başlar. Bunun farkında olan bir rakip, hem skorun peşinde koşacak, hem de dikkatli oynamak zorunda kalacak. Atmosferin de Fenerbahçe'yi zorlayacağını, baskı yaratacağını söyleyemeyiz.

'BENİ YENEMEZSİN' HİSSİ
Kadro kalitelerini yan yana bile getiremeyiz. Ama takım kalitesi ve birlikte oynama performansı olarak Braga'yı övelim. Baskı altında oynayacaklar, buna karşılık Fenerbahçe önemli, farklı ve tecrübeli oyuncularıyla karşılık verecek. Anahtar, pas kalitesinde olacaktır. Topu ayağında tutmayı başarır, rakibine "beni yenemezsin" hissini verirse, Fenerbahçe işini çok kolaylaştırır. Yani; Moskova'daki gibi "Top onlarda kalsın, biz de sahamızda" anlayışı bu maçta sökmez.

BİZE ULAŞIN