Peki emek hırsızı oyuncular ne olacak?
25 Şubat 2016, Perşembe

GÜRCAN BİLGİÇ

Peki emek hırsızı oyuncular ne olacak?

1- Bence Çağatay Şahan olayından sonra hakemler Trabzonspor'a karşı hoşgörülerini kaybettiler. Kendi içlerinde bir hesaplaşma var. Bu nedenle Trabzonspor'un maçlarında daha rahat kart gösteriyorlar. Eğer büyük saydığımız bir takım, iddiasını da kaybetmişse, hakem hoşgörüsünü de yitiriyor. Kötü oyun veya yanlış taktiği biz eleştirebiliriz ama bunlar hakemlerin haklarını gasp etmeleri için neden değildir. Gördüklerini çalsınlar.

2- Deniz Ateş Bitnel'i veya hakem kararlarını konuşuyoruz ama iki penaltı kararında da aldatan futbolcuları hiç konuşmuyoruz. Hakemi bitirelim; tamam. Ama bu emek hırsızı oyuncuları ne yapacağız? Her takımda bunlardan birkaç tane var. Ve yaptıkları yanlarına kar kalıyor. Madem bu kadar ilgi, sevgi ve paranın tartışılmasını istemiyoruz, tartışılan oyunculara da gereğini yapalım.

3- Herkes tuttuğu takıma karşılıksız sarılıyor. Dolayısı ile en kolay yönetilecekleri yer de buralar. Hakem yönetimlerinin veya demeç savaşlarının "ülke karışsın" diye yapıldığını düşünmem. Ama bu tepkileri karşılamak çoğu zaman siyasetçilere düşüyor. İşte bölünme ve tepki o zaman başlıyor.
BİZE ULAŞIN