CANLI
SKOR

Uğurcan Çakır: "Şenol Güneş bir efsane"

“A Milli Takım’a seçilmek büyük bir mutluluk oldu. Şenol Güneş gibi bir Trabzonspor efsanesiyle çalışacak olmak mutluluğumu ikiye katlıyor”

Uğurcan Çakır: "Şenol Güneş bir efsane"

Bordo-mavili ekibin kalecisi Uğurcan Çakır, Tam Saha Dergisi'ne konuştu. 22 yaşındaki eldiven Milli Takım'a davet aldığı için mutluluk duyduğunu söyledi. Uğurcan "Milli Takım'a seçildiğim için yaşadığım mutluluğu, Şenol Güneş gibi bir Trabzonspor efsanesiyle çalışacak olmak ikiye katlıyor. Üstelik hocamız da benim gibi kaleciydi. Onunla çalışmak gurur verici. Küçüklüğümden beri Şenol hocamızla tanışmak isterdim. İnşallah ben de onun gibi Trabzonspor ve Milli Takımımıza uzun yıllar hizmet etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Uğurcan Çakır, kalecilikte zekanın çok önemli olduğunu söyledi. Şenol Güneş'in eski maç kasetlerini izlediğini belirten 22 yaşındaki file bekçisi "Büyüklerimin Şenol hoca ile ilgili anlattıklarını keyifle dinliyorum. Onlardan çok şey öğreniyorum. Araya atılan bir topun nereye geleceğini sezmek, rakip topla oynamadan önce ne yapacağını kestirebilmek bir kaleci için çok önemli. Ben de oynaya oynaya bu tecrübeye ulaşıyorum. Her geçen gün nasıl daha iyi bir kaleci olabilirim, bunun için kafa yoruyorum ve durmadan çalışıyorum" diye konuştu.

BENİM FAVORİLERİM DE GEA VE OBLAK

Futbolda önemli olan şey öğrenmek. Bir diğer futbolcudan, masörden, malzemeciden, eski bir oyuncudan, herkesten bir şey öğrenebilirsin. De Gea'yı çok beğeniyorum. Refleksleri çok iyi. Çizgide çok başarılı bir kaleci. Ben çizgide duran değil, yan topa çıkan ve oyunu yöneten kaleci olmayı seviyorum. Bir de Jan Oblak var. Komple bir kaleci. Gösterişsiz oynuyor. Ben kendimi daha çok Oblak'a benzetiyorum.

AVRUPA'YI İSTERİM

Her futbolcunun Avrupa'da oynama hayali vardır. İnşallah Trabzonspor ve Milli Takım'da büyük başarılar elde eder, ardından da yurt dışına giderim. Kendimi daha çok geliştirmek, formamı kaptırmamak önceliğim.

FRANSA İLE ÇIKARIZ

Dünya Şampiyonu Fransa ile aynı grupta yer alsak da iki takımın çıkacak olması şansımızı artırıyor. Ben İzlanda ve Arnavutluk'u arkamızda bırakarak Fransa ile birlikte finallere gideceğimize inanıyorum. Fransa maçları grup birincisinin kim olacağını belirler.

İSTANBUL'DA TOP OYNANMIYORMUŞ

Trabzonspor altyapısına ilk girdiğimde "Ben nereye geldim böyle. İstanbul'da futbol oynanmıyormuş. Herkes mi yetenekli olur? Hele Trabzon doğumlu oyuncuların tamamı çok özel yeteneklere sahipti. Şehir efsanesi gibi görünüyor ama Trabzon büyük bir futbolcu fabrikası.

KARAMAN FARKI

Ünal hoca çok iyi bir teknik direktör ve duygularını sahaya da oyuncusuna da yansıtabiliyor. Hatta Ekuban'ın "Hocanın tutkusunu anlayabiliyorum" diye bir açıklaması var. Türkçe bilmeyen bir yabancı oyuncu hocayı anlıyorsa, biz kalpten hissedebiliyoruz. Bir de biz hocamız gibi Trabzonsporluyuz. Onun samimiyetine inanıyoruz. Bize büyük güven veriyor.

YERİMDE DURAMAM

Trabzonspor'un başarılı eldiveni Uğurcan Çakır hırslı bir yapısı olduğunu kaydetti. 22 yaşındaki eldiven "Onur Abi (Kıvrak) burada olduğunda da ikinci kaleci olarak kalmayı hiç düşünmedim. Çalışacak ve birinci kaleciliği zorlayacaktım. Şimdi A Milli Takım'a ilk kez seçildim. Burada ikinci, üçüncü, dördüncü kaleci olmaya niyetim yok. Burası Milli Takım. Oynamayacağımı bilsem ve 100 kere çağırılsam da her seferinde gözüm kapalı koşa koşa gelirim. Ancak her seferinde 1 numaralı kaleci olmak için çaba harcarım" dedi.

TAKIM ARKADAŞLARI İÇİN NE DEDİ?

Uğurcan Çakır: "Şenol Güneş bir efsane" - 3 YUSUF YAZICI: Gerçek bir profesyonel. Kendini geliştirmek için sürekli mücadele ediyor. Çok efendi bir kardeşim. Zaten saha içindeki başarısı da ortada. Çok iyi bir futbolcu.

Uğurcan Çakır: "Şenol Güneş bir efsane" - 4 ABDÜLKADIR ÖMÜR: Saf bir yeteneği var. Karakterli bir oyuncu. Onun idmanda yaptıklarını hayretle izliyorum. Milli Takım'ın değişmezi olur.

Uğurcan Çakır: "Şenol Güneş bir efsane" - 5 HÜSEYIN TÜRKMEN: Fiziksel olarak zayıftı ama müthiş çalıştı. Ayakları temiz. Süratli. Önümde o oynarken topu kaybetmeyeceğini biliyorum.

Uğurcan Çakır: "Şenol Güneş bir efsane" - 6 ARDA AKBULUT: Henüz 18 yaşında. Trabzonsporumuza uzun yıllar hizmet edecek bir kaleci. Ben de ağabeylerimden gördüklerimi ona aktarıyorum. Gelecekte çok daha iyi olacak.

Uğurcan Çakır: "Şenol Güneş bir efsane" - 7 ANTHONY NWAKAEME: Çok iyi bir insan. Çok da yetenekli. İlk idmanda 5'e 2 top kapmada beraberdik. Tek bir top bile kaybetmedi. Tepeden tırnağa harika futbolcu. Sorumluluk alıyor.

Uğurcan Çakır: "Şenol Güneş bir efsane" - 8 ABDULKADIR PARMAK: 1461 Trabzon'a kiralandığımda kaptanlığımı yapıyodu. Müthiş mücadele eden, çok hırslı bir oyuncu. Tam bir Trabzonlu. Orta sahada bir savaşçıdır.

UĞURCAN'DAN TAŞANLAR

Uğurcan Çakır: "Şenol Güneş bir efsane" - 9 Bizler varken Trabzonspor kaleci sorunu yaşamaz.

Uğurcan Çakır: "Şenol Güneş bir efsane" - 10 Ailece çok sıkı Trabzonspor taraftarıyız.

Uğurcan Çakır: "Şenol Güneş bir efsane" - 11 Orta okulda forvettim. Ama ben hep kaleci olmak istedim.

Uğurcan Çakır: "Şenol Güneş bir efsane" - 12 Trabzonspor hayallerimin takımı. Seçilince havalara uçtum.

Uğurcan Çakır: "Şenol Güneş bir efsane" - 13 10 maçlık performansımla Milli Takım'a geldim.

Uğurcan Çakır: "Şenol Güneş bir efsane" - 14 Sağ ayaklıyım ama sol ayağımı da geliştirmem gerek.

Uğurcan Çakır: "Şenol Güneş bir efsane" - 15 Lise bitti. Avrasya Üniversitesi'nde Spor Akademisi okuyorum.

Uğurcan Çakır: "Şenol Güneş bir efsane" - 16 Trabzonspor'daki yerimi Rabotnicki maçına borçluyum.

Uğurcan Çakır: "Şenol Güneş bir efsane" - 17 Nişanlıyım. Kendisi Gümüşhaneli ama İsviçre'de yaşıyor.

A Spor
UYGULAMALARIMIZI İNDİRİN!