Türkiye'de deprem nedeniyle spor müsabakaları ertelendi
Son dakika deprem haberleri: Ülkede yaşanan deprem nedeniyle Süper Lig'de oynanacak maçların yanı sıra oynanacak olan tüm karşılaşmaların ertelendiği açıklandı.
- Süper Lig Haberleri
- Yayın Tarihi: 06.02.2023 11:43
- Güncelleme Tarihi: 06.02.2023 13:48
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, tüm ulusal spor organizasyonları ikinci bir açıklamaya kadar durdurulduğunu açıkladı.
Doğu, Güneydoğu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgesinde birçok il, saat 04.17'de Kahramanmaraş merkezli Richter ölçeğine göre 7.4 büyüklüğünde depremle sallandı. AFAD'dan alınan bilgiye göre yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, yurdun büyük bölümünden hissedildi. Yaşanan gelişmelerin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Bakan Kasapoğlu, "Ülkemizde yapılacak tüm ulusal spor organizasyonları ikinci bir açıklamaya kadar durdurulmuştur. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. Aziz milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.
TFF'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve birçok ili etkileyen deprem nedeniyle bugün ve 8 Şubat Çarşamba günü oynanacak maçların ertelendiğini duyurdu.
TFF'den yapılan açıklamada, tehir edilen müsabakalara ilişkin şu ifadelere yer verildi:
"Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve başta Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa olmak üzere birçok ilimizde hissedilen deprem sonucu can kayıplarımızın, yaralıların olması ve devam eden arama kurtarma çalışmaları nedeniyle; bugün Spor Toto Süper Lig'de HangiKredi Ümraniyespor-Adana Demirspor, Fenerbahçe-Arabam.com Konyaspor, Bitexen Giresunspor-Yukatel Kayserispor, Spor Toto 1. Lig'de Eyüpspor-Bodrumspor ve TFF 2. Lig'de 8 Şubat Çarşamba günü oynanması planlanan tüm müsabakalar ileri bir tarihe ertelenmiştir."
DİĞER HABERLER
-
TFF Merkez Hakem Kurulu 2026-2027 Futbol Sezonu Yaz Semineri; Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ve MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun katılımıyla gerçekleşti. Seminerde açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Türk hakemliğinde 2 yıldır bir dönüşüm var. Esas amacımız, Türk futbolunun marka değerini artırmak. Hakemlerin az tartışıldığı, sonuçların herkesin vicdanına sindiği bir sezon için herkese başarılar diliyorum." dedi. İşte o sözler... | Son dakika spor haberleri -
Merkez Hakem Kurulu Elit Hakem Direktörlüğü görevine getirilen Anthony Taylor'a, 2026-2027 Futbol Sezonu Yaz Semineri'nde A Milli Takım forması hediye edildi. İşte o anlar... | Son dakika spor haberleri -
TFF, dünya futbolunun deneyimli elit hakemlerinden Anthony Taylor'ın, MHK Elit Hakem Direktörü olarak görevine başladığını duyurdu. -
Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig’de yeni sezonun ‘Adnan Süvari Sezonu’ ismiyle oynanacağını duyurdu. İşte ayrıntılar... | Son dakika spor haberleri