Fenerbahçe'den Galatasaray'a bir günde yedi gol
Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe, Galatasaray'ı Kadıköy'de iki golle geçerken, sarı lacivertli ekibin 21 Yaş Altı takımı sarı kırmızılıları gol yağmuruna tuttu.
Aspor.com.tr- Süper Lig'in 11. haftasının en önemli mücadelesinde Fenerbahçe evinde Galatasaray'ı mağlup ederek sarı kırmızılıların Kadıköy'deki galibiyet hasretini 18 yıla çıkardı.
Sarı lacivertlilere Galatasaray karşısında galibiyeti Hollandalı golcüsü Robin van Persie getirdi. Sezon başından itibaren eleştirilen tecrübeli golcü oyuncu maçın 45. ve 77. dakikalarında attığı gollerle takımının 3 puan almasını sağlarken, eleştirenlere de cevap vermiş oldu.
FENERBAHÇE'NİN GENÇLERİ DERBİDE ÇOK FARKLI
Kadıköy'de Galatasaray'ı 2 golle geçmeyi başaran Fenerbahçe'nin gençleri, Galatasaray derbisinde rakibini gol yağmuruna tuttu.
21 Yaş Altı Ligi 11. hafta mücadelesinde sarı lacivertliler, sarı kırmızılı takımı 5-0 gibi farklı bir skorla yenmeyi başardı.
Dereağzı'nda bulunan Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde oynanan mücadelede Fenerbahçe, 19. dakikada Ahmethan Köse'nin attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.
İkinci yarıda oyun üstünlüğünü tamamen ele geçiren sarı lacivertliler, 55. dakikada Yiğithan Güveli, 68 ve 81. dakikalarda Samed Karakoç, 90+1. dakikada ise penaltıdan Savaş Polat'ın attığı gollerle dev derbiden farklı bir galibiyetle ayrıldı.
Sarı lacivertliler kazandığı bu maçın ardından ligde puanını 26'ya çıkararak liderlik koltuğuna otururken, Galatasaray 17 puanda kaldı.
BİR GÜNDE 2 GALİBİYET 7 GOL
Alınan bu sonuçlarla birlikte Fenerbahçe, Galatasaray'a karşı bir günde 2 galibiyet alırken, ağlara da 7 gol yollamayı başarmış oldu.