MUHAMMARA TARİFİ - Evde Muhammara yapılışı, malzemeleri ve püf noktaları...
Büyük küçük herkesin hoşuna giden Muhammara, soslar arasında en sevilenlerden olmayı başarıyor. Zevke göre değişen acı ve tatlı şekilleriyle tüketilen Muhammara, vatandaşlar tarafından 'Evde Muhammara nasıl yapılır?' , 'Muhammara malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?' diye arama motorlarında araştırılıyor. İşte evde pratik Muhammara tarifi...

MUHAMMARA TARİFİ - İster kahvaltıda ister yemeklerde meze olarak tüketilen Muhammara, iştah kabartan bir tarif olarak biliniyor. Evde pratik Muhammara yapmak isteyenler için Muhammara tarifi haberimizde...
Muhammara nasıl yapılır?
Malzemeler:
- 1su bardağıdomates salçası
- 1su bardağıbiber salçası
- 1su bardağısızma zeytinyağı
- 2su bardağıekmek kırıntısı
- 1su bardağıceviz içi
- 6dişsarımsak
- 2çay kaşığıkarabiber
- 1tatlı kaşığıkimyon
- 2çay kaşığıpul biber
- 1-2daldereotu(ayıklanmış)
- 3-4parçaceviz
- 2yemek kaşığınar ekşisi
Yapılışı:
- Mutfak robotuna; salçaları, ekmek kırıntısını, zeytinyağını, cevizi, soyulmuş sarımsakları ve baharatları ekleyin. Ardından robotu çalıştırın.
- Tüm malzemeleri püre haline gelene dek çekin.
- Tüm malzemelerin homojen bir şekilde karıştığını görünce robotu durdurun. İrili ufaklı ceviz parçaları kalması daha da güzel olur.
- Nar ekşisi ile süsleyin.
- Ceviz parçaları serpin.
- Dereotunu da ekledikten sonra kızarmış ekmeğinizle tadını çıkarın.
Püf noktası:
- Muhammaranın daha lezzetli olması için cevizleri mutfak robotu yerine havanda döverek küçültebilir, çıkan yağı da sos yapımında kullanabilirsiniz.
- Bayat ekmek içi yerine galeta unu da kullanabilirsiniz. 2 kavanoz 6 porsiyon olarak hesaplanmıştır.
AFİYET OLSUN