logo

Kayseri yağlaması nasıl yapılır? | Yağlama tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir?

Yufkası, kıymalı sosu ve yoğurdu buluşturan lezzetiyle damak çatlatan yağlamanın tarifi, vatandaşlar tarafından arama motorlarının en sık aratılan konuları arasında yer alıyor. Pide ve lahmacunu geride bırakan lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi haline gelen yağlamanın tarifini, malzemelerini, yapılışını ve püf noktalarını haberimizde derledik.

ABONE OL
primary

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek Kayseri'den coğrafi işaret alan yağlama, lezzetiyle tüm tadanları kendisine hayran bırakırken tarifi de en çok aratılanlar listesinin ilk sıralarındaki yerini koruyor. Peki Yağlama nasıl yapılır? Yağlama tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir? İşte en güzel yağlama tarifi...

YAĞLAMA TARİFİ

MALZEMELER

Hamuru için;

Kıyma harcı için;

YAĞLAMA NASIL YAPILIR?

YAPILIŞI

YAĞLAMA PÜF NOKTALARI

👉Hamuru yoğururken kullanılan su ve sütün ılık olması hamurun iyi mayalanması açısından çok önemli.

👉Unu hamura yavaş yavaş ekleyerek yoğurma işlemine devam ederseniz ele yapışmayan yumuşak hamur kıvamını kolayca yakalayabilirsiniz.

👉Yağlamayı üzerine yoğurt ekleyip, kıyılmış maydanoz eşliğinde servis edebilirsiniz.

__AFİYET OLSUN__