logo

Tantuni nasıl yapılır? | Orijinal Mersin et tantuni tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir?

Mersin'den çıkıp tüm Türk mutfağına kendisini sevdiren ve dürüm çeşitleri arasında en sık tercih edilien, hatta uğruna festival düzenlenen tantuninin tarifi, en çok araştırılan yemek tarifleri listesinde ilk sıralarda yer alıyor. Peki Tantuni nasıl yapılır? | Orijinal Mersin et tantuni tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir? detaylar haberimizde...

undefined
A Spor
ABONE OL
primary

TANTUNİ NASIL YAPILIR? M ersin'den yola çıkıp tüm şehirlerde kendisini sevdirmeyi başaran tantuninin tarifi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 2014 yılında Mersin'de düzenlenen Tantuni Festivali'nde izdiham çıkmasına neden olan bu lezzetli yemeğin malzemeleri, yapılışı, tarifi ve püf noktalarını sizler için derledik. İşte detaylar...

ET TANTUNİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELERİ

MERSİN TANTUNİ NASIL YAPILIR?

YAPILIŞI

TANTUNİ PÜF NOKTALARI

👉Hakiki tantuni normalde pamuk yağı ile yapılır. Ama çoğu kişi pamuk yağını bilmediğinden herkesin evinde bulunan normal yağ ile yapılışına haberimizde yer verdik. Dilerseniz pamuk yağı ya da kuyruk yağıyla yapabilirsiniz.

👉Yağın üzerine su eklemek sizi korkutmasın. Yağ soğukken eklendiği için herhangi bir patlama olmuyor. Aynı zamanda saca su eklemek, sıcaklığı kontrol etmek ve kullanacağınız ekmek ya da lavaşı oluşan buharda yumuşatmak için kullanılmaktadır.

👉Baharat miktarını kendi damak zevkinize göre arttırıp azaltabilir ya da çeşitlendirebilirsiniz.