AnasayfaGaleri Usta yazardan olay sözler: Fenerbahçe bu futbolla 3. olur
Usta yazardan olay sözler: Fenerbahçe bu futbolla 3. olur
Süper Lig'in üçüncü haftasında Fenerbahçe, sahasında ağırladığı Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertlilerin golü 17. dakika Garry Rodrigues'ten gelirken, bordo-mavililerin golünü 27. dakikada Caleb Ekuban kaydetti. Spor yazarları bu zorlu mücadeleyi yorumladı. İşte birbirinden çarpıcı o yazılar;
Yayın Tarihi: 02.09.2019 - 10:55
ABONE OL
Bol heyecan az kalite | ERMAN TOROĞLU
Maçtan önce dedikodusu bol, heyecanı bol ama kalitesi fazla olmayan bir karşılaşma bekleniyordu. Doksan dakika beklentileri boşa çıkarmadı.
20-25 dakika Fenerbahçe iyi futbol oynadı. Bu arada golü buldu.
Sonra Trabzonspor sahneye çıktı. O da golü buldu. Sonra ikisi de sahneye çıkamadılar. Golleri bulamadılar.
Doksan dakikayı net pozisyonlara böldüğünüzde bence üçer, üçer altı pozisyon var. İki tane gol var.
Aslında iki takımın da oynadıkları futbol, girdikleri pozisyonlar, attıkları goller hepsi eşit.
Biri kazansaydı diğerine yazık olurdu. İkisi de kazanmayı hak etmediler.
Fenerbahçe, Sosa'yı kilitlemeye kalktı, Trabzonspor Emre'yi. E, zaten bu ikili de pas trafiğine fazla giremeyince pozisyonlar da olmadı.
İki takımın kalecisi de iyi işler çıkardı.
Fırat Aydınus da genelde iyi bir yönetim gösterdi. Fazla sarı karta girmedi. Bence Nwakaeme'ye gösterdiği sarı kart da gereksizdi.
Ama maç biterken iki tarafa da öyle iki tane faul çaldı ki; 'Arkadaş bu maçı iyi götürdüm, başım belaya girmesin' dedi. O kadar da artık olacak diyelim.
Fırat yıllardır Türkiye'nin en iyisi kalite olarak.
Ama malesef aklı başka yerlerde. Fiziği kötü. Sahada ihtiyar kadınlar gibi konuşmaktan hakemlik yapamadı. Önünü kesmek isteyenler var mıydı; vardı. Kestiler de. Ama o hırs yapıp yolunu kesmek isteyenlere yardım etti. Kendisi iyi biliyor.
İlk üç haftaya baktığımızda iki takım da diğerlerine göre daha iyi gözüküyordu. İkisi karşı karşıya gelince Türk futbolunun ne kadar iyi olduğunu gördük.
Ben bu maçı seyretmeden evvel Arsenal- Tottenham maçını izledim. Onlarda oynanan futbol futbolsa, bizimki cilalı taş devri.
Bir de yayıncı kuruluş bu futbolu saklamaya kalkıyor. Köydeki, kasabadaki, şehirdeki parası olmayan adam bu maçların özetini bile seyredemiyor. Parası olan, maddi gücü iyi olanlar maçları seyrediyorlar. Diğer Türk vatandaşları avuçlarını yalıyorlar.
Neymiş, Katar kökenli Digitürk para kazanacakmış. Alın maçlarınızı sokun çuvala götürün koyun bir yere. Daha üçüncü maç diyelim, iki takıma da fazla yüklenmeyelim.
Fenerbahçe yeni bir kadro kuruyor. Ona oradan bahane bulalım. Trabzon da Avrupa kupalarında bayağı yıprandı. Ona da oradan bahane bulalım. Sonunda da kaderimize razı olalım.
Yani sözün özü şu: Benim adım hıdır, yapacaklarımız budur.
Çılgınlık! | ZEKİ UZUNDURUKAN
Fenerbahçe, maça öylesine tahrip gücü yüksek bir futbolla başladı ki... Her alanda şok pres yaparak ilk 20 dakika Trabzonspor'a adeta top göstermediler.
Bu süreçte bordo mavililer üst üste 2-3 pas yapamadılar.
Çünkü Trabzonspor'da savunma +hücumdan oluşan bir kadro var.
Peki ya orta saha? Fenerbahçe ile hem de Kadıköy'de oynarken çift forvet de neyin nesi? Neden orta alan bu kadar yumuşak Ünal hoca?
Koca Trabzonspor daha ilk yarıda darmadağın oluyordu eğer Fenerbahçe hücumcuları biraz becerikli olsaydı...
Ama ne gariptir ki, Trabzonspor ilk yarıda güzel bir de gol buldu; 2 net pozisyon da yakaladı. İlk yarının 1-1 bitmesi, Trabzonspor açısından büyük şanstı. Trabzonspor, Yusuf Yazıcı'nın boşluğunu dolduramamış.
Bir de Abdülkadir Ömür de olmayınca takımda top tutacak, oyuna akıl koyacak birinin olmayışı çok net görüldü dün gece...