AnasayfaGaleri Gümüşdağ'dan Galatasaray maçı yorumu: Bazı hakemlere güvenmiyoruz...
Gümüşdağ'dan Galatasaray maçı yorumu: Bazı hakemlere güvenmiyoruz...
Spor Toto Süper Lig'in 32.haftasında Başakşehir'in MKE Ankaragü'nü 2-1 mağlup ettiği maçtan sonra Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, haftaya oynanaak Galatasaray maçı öncesi gündem yaratacak ifadelerde bulundu. Gümüşdağ, ''Biz saha dışı etkenlere güvenmiyoruz, bazı hakemlere güvenmiyoruz'' dedi. İşte Abdullah Avcı ve Göksel Gümüşdağ'ın açıklamaları...
Yayın Tarihi: 12.05.2019 - 22:12
ABONE OL
Medipol Başakşehir, MKE Ankaragücü'nü 2-1 mağlup etti.
Maçtan sonra Abdullah Avcı ve Göksel Gümüşdağ flaş açıklamalarda bulundu.
İşte o açıklamalar...
Abdullah Avcı: "Bizim de planlarımız var. Bugünlük var, haftaya var. Haftaya bir final oynanacaktı, kazanıp oynamak başkaydı. Bir takım stratejilerimiz var.
İlk gelen topun gol olması da sorundu. Geçen Göztepe maçında da oldu. Cevap verememiştik geçen hafta, bu hafta verebilirdik. 2'den sonra 3'ü bulsak daha rahat organizasyon yapabilirdik.
Bu haftalar kolay değil. Böyle bir kültüre de sahip değiliz. Ligin son dönemlerinin en başarılı takımlarından biriyiz. 33. hafta final maçına çıkacağız.
Kazanarak, kazanma duygusuyla giden, kazanmak için oynayan bir takımız. Oyun olarak hiç yenilmedik. Galatasaray ile oynayacağımız müsabakada oyundaki gücümüzle devam edeceğiz.
Kazanmak için her yol mübah değildir demiştim. Sahanın içinde kalacağız. Sahanın dışıyla ilgili konuşmak gerekiyor.
Kulübeydi, koridordu, şimdiden yönetici ekip, atanacaklar için söyleyeyim. İyi oyunun olduğu, hak edenin kazandığı bir müsabaka olsun. Biz kazanmak için gideceğiz.
Bu başka bir maç. Başka bir hazırlanma. 3-4 haftadır alınan sonuçlar vardı. Geriden gelip kazanmak önemliydi. Bu daha bir öz güven.
Final oynayacağız. Çok başarılıyız. Şampiyon olsak da 2 gün konuşulacak, olamasak da. Önemli olan sahanın içinde neler yaptığınız. Şampiyon olsak da, olmasak da iki gün konuşulur. Üçüncü gün başka bir hayat. Başka bir sezon.''
Göksel Gümüşdağ: "Ligin 32 haftası bitti. 100 yılık büyük çınarların içerisinde Başakşehir son 5 yıldır, ilk 5'ten çıkmaması ve şampiyonluğu kovalaması büyük bir mutluluk.
Takımlarda bazen düşüşler olur ama bugün Başakşehir'e yakışan oyun oldu.
Tek bir 90 dakika var. Arena'ya finale gidiyoruz.
Türk futboluna büyük saygısızlık var. MHK heyetinin doğru dürüst insanlar olmadığı anlamına gelmiyor ama hakemler bu baskıyı kaldıramıyor.
Herkes bu maça odaklanmalı. En iyi hakem kimse, o bu maça verilmeli. Saha dışı etkenlere güvenmiyoruz.
Özellikle son 2 hafta gerek hakem hataları, gerek VAR'daki hatalar, Beşiktaş ve Rizespor maçındaki olaylar şaşkınlık verici bir durum. kelime bulamıyorum, kamuoyunun takdirine bırakıyorum.
Başakşehir ile ilgili binbir tane kötü ifade kullanıp, binbir çirkin söz söyleyip, bunları ortaya çıkarın dediğimde cevap yok.
Önümüzdeki hafta Türkiye'nin en büyük finali oynanacak. En iyi hakemleri, VAR'a en iyi hakemleri koymaları lazım.
Hak eden kimse şampiyon olsun. Saha dışı etkenlere güvenemiyoruz, bazı hakemlere güvenmiyoruz
Bu hafta izledik, geçen hafta izledik, inanılmaz. Söz bulamıyorum, camiaların birçoğu ayağa kalkmış durumda. Bir finalimiz var, finali kim alırsa şampiyon olur.
Hakem kararları inanılmaz boyutta. Bugün VAR'la ilgili karar Hollanda basınında haber. Son maçta hakemin veremediği kararlar şu an dünya basınında.
Bunu kimse kabul etmiyor. İnanıyorum ki MHK da kabul etmiyor. Gereken radikal kararları almalılar.
Bu arada unutmadan, Emre Akbaba kardeşimize de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Umarım bir an önce sahalara döner.''