Ahmet Nur Çebi'den Costa açıklaması
Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, Habertürk'e gündeme dair açıklamalar yaptı. Ahmet Nur Çebi; Diego Costa, Aboubakar, Pepe, Yusuf Erdoğan başta olmak üzere birçok transferle ilgili özel açıklamalar yaptı.
- Rakipleriniz transferde hızlı. Siz ise ağırdan alıyorsunuz. Beşiktaş transferde neden son günlere kadar bekliyor? Oyuncuları kaptırmak gibi bir endişeniz yok mu?
"Transferde işin sonunu beklediğinizde, acele etmediğinizde karlı da çıkabilirsiniz zarar da edebilirsiniz. Bu sizin özgüveninize, tercihinize bağlı. Biraz da şans. 'Şimdi acele etmeyeyim, ağustosta fiyatlar düşer' dersiniz, düşmeyebilir de. Veya herkes alacağını almıştır, ortada oyuncu kalmayabilir. O zaman yandım çavuş diye bağırırsınız. Bugüne kadar şansımız yaver gitti."
- Scout ekibi üç kıtada aylarca dolaştı, futbolcular izledi ama hiç alınan isim yok. Tavsiye ettikleri isimler yok mu?
"Metin Albayrak ve Gökhan Keskin gerçekten günlerce gittiler dolaştılar ama ağırlıklı olarak stoper üzerinde duruldu. Çünkü Beşiktaş'ın yıllardır kanayan yarasıdır stoper. Oraya da Pepe'yi aldık. Mutlaka santrfor adayları da vardır."
- Pepe'den sonra öncelik santrforda. Gomez, Costa isimleri de dolaşıyor. Nedir son durum?
"Evet santrfor istiyoruz. Diego Costa yok. Gomez'in geri dönüşü kesin yok. Aboubakar ile olan görüşmeler sürdürülüyor. Buradan sonuç çıkaramazsak yeni alternatifler üzerinde duracağız. Biz özellikle ve öncelikle Aboubakar'ı istiyoruz. Şenol Güneş'te böyle düşünüyor. Çünkü bildiğimiz bir futbolcu."