Galatasaray bu sezon 'Aslan' kesildi! O istatistikte 2. sırada
Galatasaray, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de parmak ısırtmaya devam ediyor. Kayseri'yi 6 golle geçen sarı kırmızılılar, iç sahada üst üste 10. galibiyetini elde etti. Öte yandan Cimbom, Avrupa'nın en yüksek galibiyet yüzdesine sahip ikinci takımı oldu. İşte detaylar... | Son dakika Galatasaray haberleri (GS spor haberi)
- Galatasaray Haberleri
- Yayın Tarihi: 16.04.2023 - 06:40
Galatasaray şov devam ediyor. Süper Lig'in 29. haftasında konuk ettiği Kayserispor'u 6-0 gibi farklı bir skorla mağlup etmeyi başardı ve çıkışını sürdürdü. Nef Stadı'nda oynanan karşılaşmada Mauro İcardi hat-trick yaparak yıldızlaşırken Milot Rashica, Kerem Aktürkoğlu ve Nicolo Zaniolo da ona eşlik etti. Bu sezon sahasındaki en farklı galibiyetini elde eden lider Galatasaray, puanını 66'ya çıkartarak, bitime 8 maç kala şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha aştı. Ayrıca Nef Stadı'nda üst üste 10'uncu galibiyetine ulaştı.
37 PUAN TOPLADI
Ayrıca sahasındaki son 13 maçta yenilgi yaşamayan sarı-kırmızılı takım, Süper Lig'de en çok puanı evinde topladı. İç sahada 14 maça çıkan Aslan, 12 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgiyle 37 puanı hanesine yazdırdı. Fotomaç'ın haberine göre, bu performansıyla iç sahada Avrupa'nın en yüksek galibiyet yüzdesine sahip ikinci takımı konumunda... Avrupa'nın beş büyük ligindeki dev kulüplerin iç saha galibiyet sayısı baz alındığında Lens, yüzde 87'lik oranıyla ilk sırada yer aldı. Yüzde 86 ile Galatasaray ve Manchester City ikinci, Dortmund üçüncü ve Napoli de dördüncü oldu.
6-0'lık Kayserispor galibiyetinde yüzde 90 ile en yüksek pas isabet oranını ve 17 isabetli şutla sezondaki en yüksek şut isabet sayısını yakaladı.
DİĞER HABERLER
-
Liderlik koltuğunu korumak ve bu sezonu da şampiyon olarak tamamlamak isteyen Galatasaray'da gözler Fenerbahçe derbisine çevrilmişken Dursun Özbek'ten sürpriz bir hamle geldi. Sarı-kırmızılıların başarılı başkanı, dev derbi öncesi kesenin ağzını açtı. İşte Cimbom'da oyunculara verilmesi kararlaştırılan galibiyet primi... | Son dakika GS spor haberleri -
Sakat ve cezalı oyuncularının eksikliğinde Fenerbahçe derbisi hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, başta Osimhen olmak üzere yıldızlarını derbiye yetiştirmek için seferberlik ilan etti. Osimhen'in olmadığı maçlarda oldukça zorlanan sarı-kırmızılılar için Şampiyonlar Ligi'nde de yıldız golcüden mahrum kalma ihtimali doğdu. İşte detaylar... (GS spor haberi) -
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe'ye konuk olacak. Sarı kırmızılılarda bazı önemli eksikler dikkat çekiyor. Teknik direktör Okan Buruk, bu büyük derbi için iki farklı diziliş üzerinde çalışıyor. İşte ayrıntılar... -
Son dakika Galatasaray haberleri: Trendyol Süper Lig'in 14. haftasında Chobani Stadyumu'nda Fenerbahçe'ye konuk olacak Galatasaray'da karşılaşmanın hazırlıkları devam ediyor. Sarı-kırmızılılarda kritik maça kısa bir süre kala sakatlığı bulunan Victor Osimhen'den sevindiren haber geldi. İşte detaylar... (GS spor haberi)