Trabzonspor'un Yusuf Yazıcı gururu
Spor Toto Süper Lig'de son 8 sezonun en iyi dönemini geçiren Trabzonspor'un genç futbolcusu Yusuf Yazıcı, altyapısından yetiştiği bordo-mavili takımda Çaykur Rizespor maçıyla 100. resmi maçına çıkmaya hazırlanıyor.
- Galatasaray Haberleri
- Yayın Tarihi: 20.05.2019 11:38
Bordo-mavili takımda bu sezon kaptanlık görevine getirilen 22 yaşındaki Yusuf Yazıcı, kısa süre içinde ortaya koyduğu performansla Avrupa kulüplerinin de dikkatini çekti.
Genç futbolcu, Trabzonspor'da forma giydiği 4 sezonda kupa ve ligde olmak üzere 99 karşılaşmada 7 bin 408 dakika görev aldı.
Yusuf, ligde 86 karşılaşmada 20 gol kaydederken kupada da 13 maçta rakip fileleri 2 kez havalandırarak toplam 22 golle takımına önemli skor katkısı da sağladı.
Forma giydiği 4 sezonu
Trabzonspor'da 2015-2016 sezonunda A takıma yükselerek forma giymeye başlayan Yusuf Yazıcı, ilk sezonunda lig ve kupada 9 maçta görev alarak 2 gol kaydetti.
2016-2017 sezonunda ligde 18 maçta 4, kupada 4 müsabakada 2 olmak üzere 22 maçta 6 gol atan genç futbolcu, 2017-2018 sezonunda 2'si kupa olmak üzere 35 maçta 10 gol ile en iyi dönemini yaşadı.
Başarılı futbolcu, bu sezon ise ligde 29 maç, kupada da 4 maç olmak üzere 33 maçta 4 kez rakip ağları havalandırdı.
Yusuf Yazıcı, Karadeniz ekibinde 22 gol atarken, 21 gole de katkıda bulundu.
Bu sezon attığı goller
Yusuf Yazıcı, ligin 18. haftasında 4-2 kaybedilen Medipol Başakşehir, 30. haftada 1-1 berabere sonuçlanan Fenerbahçe, 31. haftadaki 4-2 kazanılan İstikbal Mobilya Kayserispor ve geçen hafta 2-1'lik Beşiktaş galibiyetinde birer gol atarak, 4 kez rakip fileleri havalandırdı.
Trabzonspor, bu karşılaşmalarda 7 puanı hanesine yazdırdı.
Büyük takımları boş geçmedi
Bordo-mavili futbolcu, genç yaşına karşın üç büyük rakipleri karşısında da gol atma başarısı gösterdi.
Bu sezon Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarında birer gol atan Yusuf Yazıcı, 2016-2017 ve 2017-2018 sezonlarında da Galatasaray karşısında iki maçta birer gol buldu.
DİĞER HABERLER
-
Can Uzun transferinde tüm şartları zorlayan Galatasaray, Eintracht Frankfurt'a yeni bir teklif sundu. Sarı-kırmızılılar, milli yıldızın bonservisini bitirmeye çalışırken, Can Uzun'un da transferin gerçekleşmesi için Alman kulübüne baskı yaptığı öne sürüldü. İşte transferde tüm detaylar... -
Son dakika Galatasaray transfer haberleri | 10 numara transferi için listesine birçok ismi dahil eden Galatasaray'da gündeme Can Uzun, Aleksey Batrakov ve Rodrigo Mora gibi isimler gelmişti. Sarı-kırmızılılarda yönetimin, transfer gündemine bir 10 numara daha aldığı ve oyuncunun kulübünün istediği bonservis öğrenildi. İşte detaylar... -
Galatasaray'ın transfer gündemindeki Rafael Leao için yürüttüğü görüşmelerde süreç zora girdi. Milan'ın 60 milyon euro'luk bonservis talebinden geri adım atmaması ve Portekizli yıldızın son kararı, transferi yeni bir sürece soktu. İşte tüm ayrıntılar... -
Galatasaray'ın, kontratının bitmesiyle birlikte bir veda paylaşımı yaparak yollarını ayırdığı Mauro Icardi hakkında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Sarı-kırmızılılarda Başkan Dursun Özbek, Divan Kurulu'nda Icardi için ayrılık töreni planlandığını ve kendisine iletildiğini duyurmuştu. Icardi'nin ise Özbek'in bu davetine cevap verdiği öne sürüldü.