Dursun Özbek, güven tazeleyemedi
Galatasaray Kulübünün dün gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulunda başkanlık yarışını Mustafa Cengiz'e karşı kaybeden Dursun Özbek'in görev süresi 2 yıl 8 ayda kaldı.
İlk olarak 25 Ekim 2014 tarihindeki olağanüstü genel kurulda Duygun Yarsuvat'ın başkanlığındaki yönetimde yer alan, 23 Mayıs 2015 tarihindeki olağan genel kurulda ise rakipleri Turgay Kıran ile Ahmet Özdoğan'a büyük fark atarak 2 bin 800 oyla başkanlığa seçilen Özbek, aldığı erken seçim kararının kurbanı oldu.
Genel kurulun mayıs ayındaki olağan tarihinde yapılmasını beklemeden erken seçime giden ve kararı nedeniyle eleştirilerin hedefi olan Özbek, bu süreçte kulüp içindeki muhalefete yönelik sözleriyle de gündeme geldi.
Rakiplerinin hazırlanmasına zaman bırakmadığı gerekçesiyle, aldığı olağanüstü genel kurul kararı "Baskın seçim" olarak nitelendirilen Özbek, karşısına çıkan tek aday olan Mustafa Cengiz önünde, güven tazelemek için girdiği seçimi kaybetti.
Futbolda 5 kupa sevinci
Dursun Özbek, 2 yıl 8 aylık görev döneminde futbolda 5 kupa kaldırdı.
Göreve gelmesinden günler sonra 2014-2015 sezonu Süper Lig şampiyonluğunu yaşayarak, 4. yıldızın kazanılmasına şahitlik eden Özbek, futbol takımının aynı sezon Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğunu elde etmesinin de mutluluğunu yaşadı.
Özbek döneminde sarı-kırmızılı futbol takımı, 2016 ve 2017 yılları TFF Süper Kupa ve 2015-2016 sezonu Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluklarının da sahibi oldu.
Ayrıca, Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı 2015-2016 sezonunda ULEB Avrupa Kupası şampiyonluğuna imza atarken, Dursun Özbek de bir Avrupa kupası kaldırma gururunu yaşadı.