Cimbom'un 1-0 kazandığı Mersin İY maçında inanılmaz toplar çıkaran Fernando Muslera sarı-kırmızılı gönülleri bir kez daha fethetti. Taraftarlar onun görsellerini paylaşarak "Daha iyisi yok" yazdı, takım İstanbul'a döndüğünde alnından öptüler. Muslera'nın adı geçmişte Aslan'ın kalesini koruyan ünlü isimlerle kıyaslanır oldu. UEFA finalinde Henry'nin topunu mucizevi şekilde kurtaran Taffarel, Monaco'ya set çeken Simovic ve Mondragon... Camiada Muslera'nın bu isimlerden iyi olup olmadığı yönünde keyifli bir polemik başladı.
Ben işimi yapıyorum
Muslera ise bu tartışmalara girmeye hiç niyetli değil ve çok mütevazı: "Futbol bir takım oyunu, benim işim de o topun içeri girmesini engellemek. Bunu yapmaya çalışıyorum. Önemli olan takım."
Tafo'nun rekorunu kırdı
Muslera ile ilginç bir detay da şu an antrenörlüğünü yapan Taffarel'in rekorunu tarihe gömmesi. Taffarel ve Mondragon Galatasaray'da bir sezonda 15 maçta gol yememişlerdi. Muslera, Süper Final sezonunda 19 maçta kalesini gole kapatmıştı.
Hoca mı 'sarı kart gör' dedi acaba?
Mersin'i devirip şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj yakalayan Cimbom'da gündem Muslera'nın son saniyelerde gördüğü sarı kart. Gençlerbirliği maçı öncesi cezalı duruma düşen Uruguaylı kalecinin hareketine yöneticiler anlam veremedi. "Muslera durup dururken o topu niye attı? Herhalde hoca Beşiktaş maçı öncesi kartları temizlemesini istedi" yorumları yapıldı.