UEFA'dan flaş Avrupa Şampiyonası kararı!
UEFA, Avrupa Şampiyona'sındaki takım sayısını artırmaya hazırlanıyor. UEFA'nın, 2028 yılından itibaren Avrupa Şampiyonası'nın 24'ten 32 takıma yükseltmek için çalışmalarını sürdürdüğü iddia edildi.
- Futbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 11.03.2022 12:05
UEFA, Avrupa Şampiyona'sındaki takım sayısını artırmaya hazırlanıyor. Daily Mail'in haberine göre, UEFA'nın, 2028 yılından itibaren Avrupa Şampiyonası'nın 24'ten 32 takıma yükseltmek için çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.
Haberde, bu sistemi çoğu ülke desteklese de bazı kesimler tarafından kabul görmediği ve EURO'nun kalitesine zarar vereceği görüşünde olduğu kaydedildi. Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Maheta Molango konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu sistem sadece ürünün kalitesine zarar verir. Kısa vadede maddi faydası olabilir ama uzun vadede turnuvanın kalitesini bozar." ifadelerini kullandı.
Molango ayrıca, daha önce FIFA'nın iki yılda bir Dünya Kupası kararına da karşı çıktıklarını ve bu iki konuyla ilgili Gianni Infantino başta olmak üzere birçok kişiyle daiyalog halinde olduklarını söyledi.
DİĞER HABERLER
-
Avrupa'nın 5 büyük futbol liginde heyecan dolu bir hafta sonu geride kaldı. LaLiga'da Barcelona, Premier Lig'de Manchester City namağlup liderliğini sürdürürken Bundesliga'da Bayern Münih, Serie A'da Inter ve Ligue 1'de Olimpik Lyon zirvede yer aldı. İşte Avrupa futbolunda haftanın öne çıkan sonuçları ve puan durumu... -
Cristiano Ronaldo'nun Portekiz Milli Takımı kampını izinsiz terk ettiği gerekçesiyle 30 gün hak mahrumiyeti ve 255 bin euro para cezasına çarptırıldığı öne sürüldü. -
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Sporting ve Barcelona karşısında aldığı mağlubiyetlerin ardından orta saha transferine yönelen Galatasaray'da flaş bir gelişme yaşandı. Lesley Ugochukwu'nun beklentileri karşılayamaması, Mario Lemina ve Gabriel Sara'nın formsuzluğu sonrası harekete geçen sarı-kırmızılıların, İtalya Serie A devi Juventus'un yıldızını ocak ayında gündemine aldığı öne sürüldü. İşte transferin detayları... -
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. İsrafil Kışla, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nu makamında ziyaret etti.