Süper Lig'in 5. haftasında Osmanlıspor karşısında 2-0 geriye düşmesine rağmen sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılan Medipol Başakşehir, yenilmezlik serisini 14 maça çıkararak Avrupa'nın dev kulüplerini geride bırakmayı başardı.
Turuncu-lacivertliler, geçen sezonun son 9 haftasından bu yana yenilgi yüzü görmezken, Spor Toto Süper Lig'de 6. haftayı da lider kapadı.
Medipol Başakşehir, Avrupa'nın en önemli 5 ligine bakıldığında, liglerindeki en uzun yenilmezlik serilerine sahip Real Madrid ve Bayern Münih'in arkasından 3. sırada yer alıyor. İstanbul ekibi bu alanda, İngiltere'den Manchester city, İtalya'dan Napoli ve Fransa'da Nice'i geride bıraktı.
Abdullah Avcı yönetimindeki turuncu-lacivertliler, ligdeki son 14 maçının, 9'unu kazanırken, 5 maçta ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Rakip filelere 25 gol gönderen Medipol Başakşehir, kalesinde ise 10 gol gördü.
Medipol Başakşehir, ligdeki son 22 maçında ise yalnızca 1 yenilgi aldı. Turuncu-lacivertliler, son yenilgisini 12 Mart'ta sahasında 3-2'lik sonuçla Osmanlıspor'a karşı almıştı.
Avrupa'nın 5 büyük ligindeki yenilmezlik serilerinde ilk sıra 18 maçla Real madrid'e ait. Bundesliga'da son 4 yılın şampiyonu olan Bayern Münih ise ligde 15 maçtır yenilmiyor.