Fenerbahçe 2-1 Akhisar Belediyespor | MAÇ SONUCU (ÖZET)

Spor Toto Süper Lig'in 32. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, Akhisarspor'u ağırladı. Sarı-lacivertliler Soldado ve Dirar'ın golleriye maçtan 2-1 galip ayrılarak 3 puanın sahibi oldu. Akhisarspor'un tek golü Barbosa'dan geldi. Ege temsilcisi bu sonuçla Süper Lig'den düşen ilk takım oldu.

Spor Süper Lig'in 32'nci haftasında Fenerbahçe sahasında Akhisarspor'u 2-1 mağlup etti. Sarı lacivertli ekibe galibiyeti getiren golleri 28'inci dakikada Soldado ve 30'uncu dakikada Dirar atarken, konuk Akhisarspor'un tek golü 45+3'üncü dakikada Barbosa'dan geldi. Fenerbahçe 42'nci dakikada Soldado ile bir de penaltı atışından faydalanamadı. Ege temsilcisi bu sonuçla ligin bitimine iki hafta kala Süper Lig'den düşen ilk takım oldu.

28'inci dakikada Fenerbahçe öne geçti. Sağ kanattan gelişen Fenerbaçe atağında Isla ortaladı. Kaleci Fatih'in uzaklaştırmak istediği top Soldado'nun önünde kaldı. İspanyol golcünün vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-0.
30'uncu dakikada fark 2'ye çıktı. Sağ kanatta topla buluşan Isla, ceza sahası sağ çaprazında bulunan Dirar'ı gördü. Dirar'ın gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-0.
39'uncu dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Akhisarspor ceza sahasında oluşan karambol sonrasında top Dirar'ın önünde kaldı. Dirar'ın şutunda Güray'ın eline çarpan top sonrasında hakem Abdulkadir Bitigen penaltı noktasını gösterdi.
42'nci dakikada penaltı atışında topun başına Soldado geçti. Soldado'nun vuruşun kaleci Fatih topu kornere çeldi.
45+3'üncü dakikada Akhisarspor farkı 1'e indirdi. Aykut'un içeri çevirdiği topta Barbosa'nın gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Harun'un solundan ağlarla buluştu: 2-1.
Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.
51'inci dakikada Valbuena'nın ceza sahası dışı sağ çaprazından kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak az farkla auta gitti.
68'inci dakikada topla birlikte yarı sahasından hızlı çıkan Moses, sol taraftaki Valbueana'yı gördü. Valbuena'nın ceza sahası dışı sol çaprazından yaptığı vuruşta top kaleci Fatih'in kucağında kaldı.
84'üncü dakikada kazanılan serbest vuruşta Valbuena ortaladı. Soldado'nun vuruşunda kaleci Fatih topu çeldi.
86'ncı dakikada orta sahada topu kapan Dirar pasını Valbuena'ya verdi. Valbuena, sağ taraftan bindirme yapan Isla'yı gördü. Isla'nın içeri çevirdiği topta Soldado'nun sert vuruşunda top üstten auta gitti.
Karşılaşmada başka gol olmadı Fenerbahçe sahasında Akhisarspor'u 2-1 mağlup etti.
ELJIF ELMAS CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Fenerbahçeli Eljif Elmas, Akhisarspor karşısında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Akhisarspor karşılaşmasının 78'inci dakikasında yarı sahasından hızla çıkmaya çalışan Cikalleshi, Eljif Elmas'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Abdulkadir Bitigen, pozisyonun ardından Eljif Elmas'a sarı kart gösterdi. Makedon futbolcu gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Eljif Elmas, Süper Lig'in 33'üncü haftasında oynanacak BB Erzurumspor - Fenerbahçe maçında forma giyemeyecek.

İLK 11'LER:

Fenerbahçe: Harun, Isla, Skrtel, Serdar, Hasan Ali, M.Topal, Jailson, Dirar, Eljif, Valbuena, Soldado

Akhsiarspor: Fatih Vrsajevic, Lopes, Caner, Güray, Zeki, Sissoko, Barbosa, Bilal, Regattin(Manu), Cikalleshi

MAÇTAN NOTLAR

Tolga Ciğerci U21 maçında

Sezon başında Fenerbahçe kadrosuna katılan ancak sakatlığı ve tedavi süreci nedeniyle aylardır sahalardan uzak kalan Tolga Ciğerci, nihayet forma giydi.

1992 doğumlu futbolcu, U21'deki kontenjandan faydalanıp, Akhisarspor ile oynanan karşılaşmada yer aldı. Yedekler arasında maça başlayan Tolga, daha sonra ikinci yarıda oyuna alındı. Karşılaşmada 2-1 galip ayrılan Fenerbahçe U21 takımında Tolga Ciğerci dikkat çekti. Yıldız orta saha tam 1 yıl sonra bir maçta forma giydi.

Maçın ardından FB TV'ye açıklamalar yapan Tolga Ciğerci, "Uzun bir sakatlık dönemi geçirdim. Zor bir dönemdi. Yaklaşık 30-35 dakika oynadım. Güzel bir gün. Çok şükür sağlığım da keyfim de iyi" dedi.

Rize takibi

Fenerbahçe taraftarları, kendi karşılaşmaları öncesinde oynanan Çaykur Rizespor-Galatasaray maçını yakından takip etti. Birçok taraftar, stat etrafında toplanıp maçı izledi ve bitene kadar bekledi. Taraftarlar daha sonra stada giriş yaptı.

Kasımpaşa kadrosu

Sarı-lacivertliler, Akhisarspor önünde geçen hafta 3-1 kazanan Kasımpaşa kadrosuyla yer aldı. Sadece sarı kart cezası biten Martin Skrtel ilk 11'e geri döndü.

Fenerbahçe'de kazanan kadro aynen sahadaydı.

Voleybol takımına alkış

Karşılaşma öncesinde lig ve kupada şampiyonluk kazanan Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı, statta kupalarıyla tur attı. Özel olarak anons edilen voleybol takımı taraftarlar tarafından ayakta alkışlandı. Tribünlerden geçerken voleybolculara, "Bu taraftar sizinle gurur duyuyor" tezahüratı yapıldı. Ayrıca erkek ve kadınlarda şampiyonluklar kazanan masa tenisi takımı da taraftarın önüne çıktı.

En özel misafirler

12 Mayıs Anneler günü kapsamında Ülker Stadı'nda son derece anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Sarı-lacivertlilerin sponsorlarından AVİS'in işbirliğinde işitme engelli anneler Fenerbahçe-Akhisarspor maçını izledi.

Özel olarak tribünde davetli olarak maçı izleyen Fenerbahçeli anneler, unutulmaz bir gün geçirdi. Aynı zamanda 12 Mayıs tarihinin İşitme ve Konuşma Engelliler Günü olması nedeniyle de bu anlamlı etkinlik anneler günüyle birleştirildi. Stattan da özel bir anons yapılarak hem İşitme ve Konuşma Engelliler Günü için mesaj yayınlandı hem de Anneler günü kutlandı.

İşaret diliyle Milli marş

Karşılaşma öncesi milli marşımız sırasında da İşitme ve Konuşma Engelliler Günü kapsamında güzel bir harekette bulunuldu. Stat ekranlarından işitme ve konuşma engelli taraftarlar ve stada misafir gelen anneler için işaret diliyle milli marş okundu. Türk bayrağının yanında Fenerbahçe formalı bir kadın taraftar, işaret dilini kullanarak yardımcı oldu.

'Engelleri birlikte aşalım'

Akhisarspor takımı sahaya 12 Mayıs İşitme ve Konuşma Engelleri Günü için bir pankartla çıktı. Türkiye Futbol Federasyonu imzalı pankartla sahaya gelen konuk takım, alkış aldı.

Tribünde boşluklar

Fenerbahçe, Akhisarspor karşısında sezonun en az taraftarının olduğu maçını oynadı. Hem ligdeki durum hem de maçın iftar saatiyle çakışması, tribünleri etkiledi. Sezon başından bu yana her maç dolu tribünlere oynayan Fenerbahçe, ilk kez az sayıda bir taraftarın karşısına çıktı. Tribünde büyük boşluklar görüldü.

Serdar Aziz korkuttu

Mücadelede 17. dakikada bir hava topu mücadelesine çıkan Serdar Aziz herkesi korkuttu. Topa kafa vurmak isterken rakibiyle çarpışan tecrübeli stoper yere düştü. Burnunu çarpan Serdar, bir süre kalkamadı. Hemen sağlık ekipleri sahaya girdi. Ayağa kalkan Serdar Aziz kenara alınarak tedavi edildi ve oyundan çıkmadı.

Manu tepkisi

Ev sahibi Fenerbahçe'de futbolcular Elvis Manu'yla maçın ba��ından itibaren bazı sorunlar yaşadı. Maçın ilk düdüğüyle beraber özellikle ikili mücadelelerde Akhisarsporlu yıldızın sert hareketleri ve fauller, sarı-lacivertlileri kızdırdı.

Başta savunma oyuncuları Skrtel ve Serdar Aziz, Manu'nun tekmeleri ve ikili mücadelelerinden rahatsız oldu. Zaman zaman Fenerbahçe yedek kulübesi de itirazlarda bulundu.

Soldado yine sahnede

Sezonun ikinci yarısında golleriyle Fenerbahçe'nin en iyisi olan Roberto Soldado, Akhisarspor maçını boş geçmedi. İspanyol forvet, sezonun ikinci yarısında 13 lig maçının 11'inde gol katkısı verdi. Soldado, 6 gol 4 asistle oynarken, en üretken isim oldu. Tecrübeli forvetin gol ve asist yaptığı maçlarda Fenerbahçe sadece 1 kez yenildi, 5 galibiyet elde etti.

Penaltı şanssızlığı

Sarı-lacivertliler, 41. dakikada büyük bir şanssızlık yaşadı. Penaltı atışı kazanan Fenerbahçe'de Roberto Soldado topun başına geçti. Ancak İspanyol forvet, kaleci Fatih'i aşamadı. Soldado, tüm futbol kariyerinde toplamda 7. kez penaltı kaçırdı.

İlk sevinç

Ersun Yanal'ın takımın başına geçmesiyle beraber affedilerek kadroya dönen ve çıkışa geçen Nabil Dirar, bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı. Çok şık bir gol atan Faslı futbolcu, 14. lig maçında ilk kez ağları sarstı.

Fenerbahçe'nin Akhisarspor karşısındaki ilk 2 şutu gol oldu. Soldado ve Dirar ağları sarstı.

12 maç oldu

Sarı-lacivertlilerin savunma sıkıntısı bitmedi. Ersun Yanal ve öğrencileri, ligde son 12 maçta da kalesinde gol gördü. Son olarak 20. haftadaki Göztepe maçında kalesini gole kapatan Fenerbahçe, arka arkaya çıktığı 12 maçta da rakiplerine engel olamadı. Sarı-lacivertli takım bu 12 maçın 11'inde geriye düşen taraftı.

Artık kurtuldu!

Fenerbahçe, Akhisarspor karşısında 3 puanı alıp rahatladı, bu sezon küme düşme hattına kadar inen sarı-lacivertliler, ligde kalmayı büyük ölçüde garanti altına aldı

Fenerbahçe, evinde Akhisarspor'a geçti vermedi ve 3 puanı alarak rahatladı. Sarı-lacivertli ekip, bu sezon yaşadığı hayal kırıklıkları nedeniyle küme düşme hattına kadar indi. Haftaya 37 puanla giren sarı-lacivertliler, puanını 40'a çıkarıp, derin bir nefes aldı. Sezonun son 2 haftasına rahat bir şekilde girmeyi büyük ölçüde garanti altına aldı. Son 2 maçta önce Erzurumspor'a konuk olacak Ersun Yanal'ın ekibi, daha sonra evinde Antalyaspor maçıyla sezonu biterecek. Maçın ilk yarısında skor olarak rahatlayan Fenerbahçe, önemli bir galibiyet alarak hem moral depoladı hem de uzun zaman sonra rahat bir karşılaşma oynadı.

Kadıköy'de rövanş

Sarı-lacivertli ekibin, Akhisarspor kabusu sonunda bitti. Ege temsilcisine karşı hem geçen yıl hem de bu sezonun ilk yarısında boyun eğen Fenerbahçe, şeytanın bacağını kırdı. Geçen yıl hemen kupa finali kaybedilmiş hem de ligde 6 puan yitirilerek şampiyonlukta Galatasaray'ın 3 puan farkla gerisine düşülmüştü.

Rakibine karşı son 4 resmi maçını kaybeden Fenerbahçe, evinde 3 puanı alıp, adeta bir rövanş aldı. Ege temsilcisi de küme düşme hattında 25 puanla son sırada kaldı ve ligde kalma şansını resmen kaybetti.

'Akhisar kümeye'

Fenerbahçe taraftarları, Akhisarspor'a tepki gösterdi. Geçen sezon ve bu sezon arka arkaya 4 kez Akhisarspor'a mağlup olan sarı-lacivertliler, bu nedenle 'Akhisarspor Kümeye' tezahüratları yaptı. Özellikle geçtiğimiz yıl, kupa finali ve lig maçlarında 3 yenilgi yaşatan Ege temsilcisi, bu sezonun ilk yarısında Akhisar'da 3-0 kazanmıştı.

Tüm bunlardan dolayı ligin son sırasında bulunan ve Kadıköy'deki yenilgiyle ligden düşen Akhisarspor için 'kümeye' tezahüratları oldu.

DİĞER HABERLER

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.