2026 FIFA Dünya Kupası Son 32 Turu'nda Hollanda ile Fas karşı karşıya geldi. Büyük heyecana sahne olan mücadelede normal süre 1-1'lik eşitlikle tamamlanırken, seri penaltı atışlarında gülen taraf Fas oldu. Kuzey Afrika temsilcisi, Hollanda'yı eleyerek adını son 16 turuna yazdırdı.
İlk yarısı golsüz geçilen karşılaşmada perdeyi 72. dakikada Cody Gakpo açtı ve Hollanda'yı öne geçirdi. Maçın son anlarında baskısını artıran Fas, 90+1. dakikada Issa Diop'un golüyle eşitliği yakalayarak mücadeleyi uzatmalara taşıdı.
Uzatma dakikalarında iki ekip de skor üretemeyince turu belirleyen seri penaltı atışlarında hata yapmayan Fas, rakibini saf dışı bırakarak yoluna devam etti.
Bu sonucun ardından Fas, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda son 16 turunda ev sahibi Kanada ile karşı karşıya gelecek. Hollanda ise turnuvaya son 32 turunda veda etti.
HOLLANDA İKİ PASLA GOLÜ BULDU!
Hollanda iki pasla geldi golü buldu! Cody Gakpo golünü attı ve gözyaşlarına hakim olamadı! ⚽️ pic.twitter.com/TNIZD5y5zv
— TRT Spor (@trtspor) June 30, 2026
FAS 90+1'DE EŞİTLİĞİ SAĞLADI!
90+1'de sahneye Issa Diop çıktı! Fas pes etmiyor! 🇲🇦 pic.twitter.com/gBBi3qMEPZ
— TRT Spor (@trtspor) June 30, 2026
HOLLANDA 1-1 FAS (PENALTILAR 2-3) | MAÇTAN KARELER