CANLI
SKOR

Hedef büyük

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, dün Eskişehir’de konuştu: Geleneksel sporlarla Batı medeniyetinin hakimiyetini kıracağız

Hedef büyük

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın (YTB) Uluslararası Öğrenci Akademisi kapsamında düzenlenen 'Türkiye Söyleşileri' Programı'na Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan konuk oldu. Eskişehir'de düzenlenen etkinlikte uluslararası öğrenciler, geleneksel spor ve oyunları tanıma imkanı bulurken, Bilal Erdoğan da önemli açıklamalar yaptı.

YENİDEN CANLANACAK

Dünya nüfusunun yüzde 12'sinin Batı'daki ülkelerde yaşadığını söyleyen Bilal Erdoğan, "Geriye kalan yüzde 88'lik bölüm kendi geleneği, medeniyeti olan ülkelerde yaşıyor. Bu medeniyetin renklerinin yeniden canlanması gerekiyor. Nevruz'un toprağı yeniden canlandırması gibi biz buna geleneksel sporlarla başladık. Geleneksel sporların tabanda yayılması, kabul görmesi çok daha hızlı olabilir" diye konuştu.

A Spor
UYGULAMALARIMIZI İNDİRİN!