Wawrinka, Murray'ı saf dışı bıraktı
Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) tek erkeklerde dünya bir numarası Andy Murray'i 3-2 yenen Stan Wawrinka, adını finale yazdırdı.
- Diğer Sporlar Haberleri
- Yayın Tarihi: 10.04.2019 12:07
Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen toprak kort turnuvasının 13. gününde tek erkeklerde ilk yarı final maçı oynandı.
Turnuvaya bir numaralı seribaşı olarak katılan Büyük Britanyalı Andy Murray ile 3 numaralı seribaşı İsviçreli Stan Wawrinka karşı karşıya geldi.
Wawrinka, 4 saat 34 dakika süren müsabakada Murray'i 6-7, 6-3, 5-7, 7-6 ve 6-1'lık setler sonucunda 3-2 yenerek, finale yükseldi.
Kariyerinde 3 grand slam şampiyonluğu bulunan Wawrinka, 2015'te Fransa Açık'ta şampiyonluğa ulaşmıştı.
Tek erkekler finalinde Wawrinka'nın rakibi, Rafael Nadal ile Dominic Thiem arasında oynanacak maçın ardından belli olacak.
DİĞER HABERLER
-
Milli sporcumuz Ahmet Yağan, ABD'de düzenlenen U23 Dünya Güreş Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı. -
Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Çin'de düzenlenen Wuhan Açık'ın ilk turunda Kazak rakibi Yulia Putintseva'ya 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti. -
Bağırsakların mutlu mu? -
WTA 250 Osaka ilk turunda Maya Joint ile karşılaşan Zeynep Sönmez, 3-6, 6-4, 6-3'lük setlerle rakibini yenerek 2. tura yükseldi.