TRANSFER HABERİ | Banza'dan Beşiktaş'a yeşil ışık! Siyah-beyazlıların teklifi belli oldu
Beşiktaş'ın geçtiğimiz sezon Trabzonspor'da Braga'dan kiralık olarak forma giyen Simon Banza'yı transfer etmek için girişimleri sürüyor. Banza'nın Beşiktaş'a olumlu yanıt verdiği öğrenilirken siyah-beyazlıların ise Braga'ya yaptığı teklif belli oldu. İşte detaylar... (BJK SPOR HABERİ)
- Beşiktaş Haberleri
- Yayın Tarihi: 08.06.2025 06:40
Geçtiğimiz sezonu Trabzonspor'da kiralık olarak geçiren 28 yaşındaki Kongolu forvet, etkileyici performansıyla dikkat çekmişti. Sezon sonunda kulübü Braga'ya dönen Banza, Beşiktaş ile yapılan görüşmelerde olumlu bir tavır sergileyerek, "Braga ile anlaşın, sözleşme imzalamaya hazırım" mesajını iletti. Braga, Banza'nın bonservisi için 15 milyon euro, kiralama bedeli olarak ise 5 milyon euro talep ediyor.
GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR
Başkan Adalı'nın yürüttüğü pazarlıklarda, siyah beyazlılar kiralama için 2.5 milyon euro, satın alma opsiyonu için ise 7.5 milyon euro teklif etti. Taraflar arasındaki görüşmeler devam ediyor ve Braga'nın vereceği yanıt bekleniyor. Teknik Direktör Carlos Vicens'in Banza'yı gelecek sezon planlarında düşünmediği ve oyuncunun Süper Lig'e ve İstanbul'a dönmeye istekli olması, transferin gerçekleşme ihtimalini artırıyor.
DİĞER HABERLER
-
Mısırlı eski futbolcu Ahmed Hassan A Spor'a özel açıklamalarda bulundu. Vatandaşı Muhammed Salah'ın, Trabzonspor'a imza atmasıyla ilgili konuşan Hassan, "Muhammed Salah, Türk futboluna çok önemli bir değer katacak. Kendimi hala Beşiktaş ailesinin bir parçası olarak görüyorum. Salah'ı da Beşiktaş'ta görmeyi çok isterdim. Bana danışsaydı, Beşiktaş'a gitmesini tavsiye ederdim. Beşiktaş'ın taraftar kitlesi ve medya ilgisiyle her şey farklı olabilirdi. Bütün dünya Salah'ın nasıl karşılandığını gördü. Trabzonspor taraftarları ve Türk halkı ona büyük ilgi gösterdi. Salah'ın orada mutlu olacağını düşünüyorum." dedi. -
A Spor muhabiri Efecan Öztaş, Beşiktaş'ın Vlahovic teklifiyle ilgili sıcak gelişmeyi A Spor canlı yayınında aktardı. Beşiktaş, bir süredir peşinde olduğu Sırp golcü Dusan Vlahovic için teklifini iletti, şimdi yıldız ismin kararı bekleniyor. Vlahovic'in siyah beyazlı ekibe yanıtını 1-2 gün içerisinde ileteceği öğrenildi. -
Beşiktaş, teknik direktör Vincenzo Italiano'nun eski öğrencisi Arthur Melo için Juventus ile görüşmelere başladı. Siyah-beyazlıların Brezilyalı orta saha oyuncusunu kadrosuna katmak istediği ve 27 yaşındaki futbolcunun da İstanbul'a gelmeye sıcak baktığı belirtildi. -
Beşiktaş, uzun süredir gündeminde bulunan Joe Willock transferinde önemli mesafe katetti. Siyah-beyazlıların İngiliz orta saha ile anlaşma sağladığı belirtilirken, Newcastle United ile bonservis görüşmelerinin sürdüğü öğrenildi.