FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri'nde mücadele eden ve FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası'na katılacak olan A Erkek Milli Takımımız, 1 Ağustos Pazartesi günü İstanbul'da toplanacak ve hazırlıklarına Bormio'da (İtalya) başlayacak.
FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri ikinci turunda I Grubu'nda bulunan Ay-yıldızlılarımız, 25 Ağustos Perşembe günü deplasmanda Letonya ve 28 Ağustos Pazar günü de sahasında Sırbistan ile ile karşı karşıya gelecek.
Millilerimiz, 1-18 Eylül tarihlerinde ise FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek. A Grubu'nda yer alan ve grup maçlarını Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te oynayacak olan millilerimiz, 1 Eylül Perşembe günü TSİ 17.15'te Karadağ ile karşılaşacak. Millilerimiz, 3 Eylül Cumartesi günü TSİ 17.15'te Bulgaristan, 4 Eylül Pazar günü TSİ 20.00'de Gürcistan, 6 Eylül Salı günü TSİ 14.30'da Belçika ve 7 Eylül Çarşamba günü de TSİ 14.30'da İspanya ile karşı karşıya gelecek.
A Erkek Milli Takımımızın aday sporcu kadrosu şu isimlerden oluşuyor:
| A. Buğrahan Tuncer | Anadolu Efes |
| Deshane Davis Larkin | Anadolu Efes |
| Egehan Arna | Anadolu Efes |
| Kartal Özmızrak | Bahçeşehir Koleji |
| Furkan Haltalı | Beşiktaş JK Icrypex |
| Doğuş Özdemiroğlu | Darüşşafaka |
| Melih Mahmutoğlu | Fenerbahçe Beko |
| J. Metecan Birsen | Fenerbahçe Beko |
| Şehmus Hazer | Fenerbahçe Beko |
| Onuralp Bitim | Frutti Extra Bursaspor |
| Yiğitcan Saybir | Frutti Extra Bursaspor |
| Sadık Emir Kabaca | Galatasaray Nef |
| Muhsin Yaşar | Gaziantep Basketbol |
| Berk İbrahim Uğurlu | Tofaş |
| Cedi Osman | Cleveland Cavaliers / ABD |
| Sertaç Şanlı | FC Barcelona / İspanya |
| Alperen Şengün | Houston Rockets / ABD |
| Ömer Faruk Yurtseven | Miami Heat / ABD |
| Furkan Korkmaz | Philadelphia 76ers / ABD |
