Şansı yanındaydı
23 Ağustos 2016, Salı

METİN TEKİN

Şansı yanındaydı

Beşiktaş'tan Süper Kupa'yı alan Galatasaray, sezonun ilk maçında ligin yeni takımı Karabük'ü ağırladı. Ortaya konan futbolu nasıl buldunuz?
Evet Galatasaray kupayı aldı ama bir takımın performansını gösterecek gerçek maçlar sezon başında ligle başlar. Ölçü alacağınız, takımınızın nasıl olacağı konusunda ipucu verecek olan lig maçlarıdır. Süper Kupa'yı aldı ama o maçta da oyunu tatmin edici değildi. Ligin yeni ekibi Karabük karşısında oynadı, seyircisiz oynamak dezavantajdır ama oyun anlamında çok çok yetersiz bir Galatasaray vardı. Özellikle ilk yarıda ne üretebildi ne de savunabildi. Futbolun istekleri de zaten bunlar. Şu da gözüktü ki Galatasaray, geçen seneki en büyük sorunu olan savunma zaafiyetini çözebilmiş değil. Ama şans dün gece Galatasaray'ın yanındaydı. Sarıkırmızılılar tam her şey bitti derken, Eren'in golüyle istediği üç puanı aldı ve lige galibiyetle başlamayı bildi.

Maçta öne çıkan isimler ve beklentilerin altında kalanlar kimlerdi?
Açıkçası öne çıkan bir isim söylemek mümkün değil. Evet Eren golü atarak takımı kurtardı ama henüz hazır olmadığını söyleyebiliriz.
Galatasaray'da dün gece performansın gerisinde kalan çok isim söyleyebiliriz. Özellikle Linnes... 36. dakikada hocası oyundan aldı ki bu pek görülen bir şey değil. En etkili oyuncusu Sinan Gümüş'tü ama o da pozisyon üretmekte zorlandı. Bruma, kalabalıklar arasında kaldığında yetersiz ve etkisiz kalıyor bu da gözler önüne serildi. Özellikle bu kadro yapısında başrolü alması gereken Sneijder'in bunu başaramaması üretkenlikte sıkıntı yaşanmasında büyük faktördü. Galatasaray'ın hala çözemediği en büyük sorunlardan biri de merkez orta sahada hangi ikili ile performans alacağı. Tolga Ciğerci'den de fark yaratmasını beklemek hayalcilik oluyor.

Cavanda, Josue gibi isimler takıma katılacak?
Galatasaray'ın başka transfere ihtiyacı var mı? Bu maçta ortaya konan kötü oyun umutsuzluk doğurabilir ama 90 dakikanın sonunda gelen gol, futbolda her şeyin olacağını, umutsuzluğa yer olmadığnı gösterdi. 3-4 hafta içinde Galatasaray takımı rayına oturacaktır. Cavanda defansif anlamda fark yaratacaktır. Josue ise etkili bir oyuncu ama Sneijder'le birlikte nasıl bir kadro yapısı olacak bana göre en büyük soru işareti.
BİZE ULAŞIN