Bülent Yıldırım’ın eyyamı!
23 Ağustos 2016, Salı

AHMET ÇAKAR

Bülent Yıldırım’ın eyyamı!

Dün gece maça baktığımızda futbolun hiçbir adaleti olmadığını ve futbolun nankör bir spor olduğunu bir kez daha gördük. 100 yıllık futbol tarihinde klişeleşmiş bir söz vardır; "Atamayana atarlar..." İşte dün gece böyle oldu.
İnanın bana ilk 30 dakikada Karabük maçı rahatlıkla 3-0'a getirebilirdi. Ama goller kaçtı ve maç boyu son 15 dakikaya kadar Karabük inanılmaz bir savunma yaptı.
Sadece savunma mı yaptılar? Hayır... Kaptıkları toplarla da çabuk hücumu düşündüler.
Karabük gibi bir Anadolu takımı, İstanbul'da 4-5 net gol pozisyonu buluyorsa, birini değerlendirmek zorundadır.
Değerlendiremezsen, dün geceki gibi dramatik bir şekilde kaybedersin.
Son 10 dakikaya kadar Galatasaray diye bir takım yok.
Kimin ne yaptığı belli değil.
Orta saha oyuncuları helva gibi. Top kapan yok, ikili mücadele kazanabilecek oyuncu da yok. Sadece Tolga koşuyor, hepsi bu. Böyle olunca da Galatasaray ne hücum edebildi ne de savunma yapabildi.
Linnes; maça felaket başladı. Sanki amatör bir oyuncu gibi çok sırıttı. Selçuk eski Selçuk değil. Gerçi eskiden de çok iyi değildi ama iyi değil. Bruma; hazırlık maçlarında biraz parladı ama dün gece o da yoktu. Sinan; Galatasaray'da geçen sezon bir kaç iyi maç oynadı ama o da ortalarda yoktu. Sadece olan Galatasaray'ın şansı.
Maçın bitmesine 10-15 dakika kala Karabük kendine maç kazandıracak golü atamayınca her şey değişiverdi.
İşte bu 10 dakikada gelen baskı Karabük'ü biraz panikletti. Artık maç bitiyordu, 3 uzatma dakikasının sonundaydık, yapılan ortaya Eren Derdiyok çok zor ama çok iyi bir kafa vurdu. Bu golüyle de Galatasaray'ı ipten aldı.
Sonuçta; Galatasaray hiç hak etmediği, iyi oynamadığı ve geleceğe yönelik hiçbir umut veremediği bir maçı şansıyla kazanıverdi. Karabük'e doğrusu çok yazık oldu.
Görün bakın Karabük bu sene ligde çok önemli işler yapacak.
Maçta seyirci olmayınca hakemlerin işi çok kolay ama Bülent Yıldırım, dün akşam affedilmez bir eyyam yaptı.
3 dakika uzatma verdi, uzatmada sakatlık ya da oyuncu değişikliği olmadı.
Üç dakika bitmişti, top orta sahadaydı, maçı bitirmedi ve Galatasaray'ın golü geldi. Çoğu kişi "Bunda ne var 2-3 saniyenin lafı mı olur" diyebilir ama ben bunu yemem. Yazıklar olsun Bülent Yıldırım.
BİZE ULAŞIN