Sadece 3 puan aldı
19 Eylül 2016, Pazartesi

AHMET ÇAKAR

Sadece 3 puan aldı

Futbolun edebiyatında bir laf vardır; "Kötü oynarken de kazanabilmek önemlidir" diye... İşte Beşiktaş, dün gece bunu yaptı. Asla iyi oynamadılar. Rakip Akhisar, Beşiktaş'tan çok daha fazla pozisyona girdi ama kazanan konuk ekip oldu. Peki bu galibiyetteki ana faktör neydi? Biraz oyuncu kalitesi, çokça da futbol şansı...
Oyuncu kalitesi dediğimizde Beşiktaş'ın ilk golünü örnek gösterebiliriz...
Bana göre; Beşiktaş'a çok iyi uyum sağlamış, bu sene olumlu işler yapacak iki isim var; Gökhan İnler ve Talisca...
İşte bu ikisinden pası atan Gökhan İnler, koşuyu yapan Talisca'ydı. Aynı Talisca topla buluştu, kalecinin çıktığını gördü, ayak ucuyla dokundu ve köşeden golü yaptı. Pasla kalite, vuruşla kalite... Talisca'nın yerinde başkası olsa alır, topu düzeltmeye kalkar, bu arada kaleci daha fazla yaklaşır, ya panik yapıp vurur ya da kaleciyi geçmeye çalışır, pozisyonu ezer. İşte bu kalite kokan ilk gol, Beşiktaş'ı kısmen rahatlattı. Bir de bunlara devre biterken futbol şansı ilave oldu.
Caner'in kullandığı frikik tehlikeli yerdendi. Caner iyi de vurdu ama top Rodallega'nın kafasından sekip gol oldu. Beşiktaş gibi takım Akhisar gibi rakibi karşısında 2-0 öne geçmişse maçı büyük olasılıkla kazanıyor.
İkinci yarı Beşiktaş tüm kontrolü rakibe bıraktı. Direkten dönen top, yakalanan pozisyonlar, bir de bunlara maçın başından beri halı sahada futbol oynamaya çalışan bir ihtihar görünümündeki Quaresma eklenince tüm oyun inisiyatifi Akhisar'a geçti. Geçti de ne oldu?
Hiçbir şey olmadı...
Lizbon'dan yorgun dönen Beşiktaş, Akhisar gibi bir deplasmandan oynamadan, fazla pozisyon bulmadan, rakibine de fazla pozisyon vererek galip gelmesini bildi. Ama Beşiktaş'ın kadro derinliğine baktığımızda bu ligde onu kim zorlayacak işte bu sorunun cevabı kolay değil.
Hakem Bülent Yıldırım şaşırmış...
Tuhaf bir maç yönetti.
Bariz faulleri vermiyor, kafasına göre kartlar uyguluyor ve hele hele son dakikalarda Tosic'in yaptığı bariz gol şansı pozisyonunu es geçiyor. O da sanki plaj futbolunda hakemliği bırakmış eski bir hakem gibi performans gösterdi.
BİZE ULAŞIN